Kred band

Bergensbandet Sahg er et slags superband med erfarne medlemmer som har, eller fortsatt er, medlemmer i bl.a. Audrey Horne, Deride, Ralph Myerz & the Jack Herren Band.

sahg-gran
SAHGDelusion of Grandeur (Indie). Gutta har holdt på siden 2006, og høster ofte gode kritikker for både konserter og plater. Selv så jeg dem på årets Karmøygeddon i Haugesund, og var godt fornøyd.

Sahgs noe krevende musikk er mest for lyttere, for de som vier tid til kvalitet, istedenfor å bare lytte på radiomusikk i bakgrunnen. Sahg er et band i nåtid med inspirasjon til 70-tallets doomscene.

Sahg er som en god kremaktig Imperial Stout. Når den er fersk, vet en at dette er godsaker som har fortjent modning og tolmodighet, for det er mange lag med godsaker her.

Sahg har også sterke inspirasjoner til Ozzy Osbourne og Black Sabbath. Derfor er det kanskje ekstra kult at låten Blizzardborne ikke er den som ligner mest på Ozzys Sabbath, men heller siste spor; Domino Abyssus som er en baktung Sabbathsk sak som går tilbake til 70-tallet, som er en rød tråd med gutta i Sahg. Nå kan det også nevnes at vokalist Olav Iversen, slett ikke er ulik Mr. Osbourne, uten at det gjør noe.
Til nå er det Firechild, Walls of Delusion og Ether som er det mektigste hat-tricket.

Livebilde topp: SAHG på Karmøygeddon 2013. Anmeldelse av festivalen her.

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: @SolveFriestadkarakter5