Ølsmaking Jadarhus

Det var igjen tid for ny ølsmaking. Denne gangen var det Jadarhus Gjesdal som fikk bryne seg på mye godt øl, hvor de fleste sortene var en 1. gangs opplevelse. Hva som ble mest og minst likt, bød på minst en overraskelse. 

ØLSMAKING 8. NOVEMBER 2013. Blant kveldens deltagere, var det 14 stykker som ga karakter fra 1-10 på kveldens ølutvalg. Alderen på deltagerne var fra ung voksen til voksen, sånn cirka, og blant de fremmøtte var det kun en kvinne.

Den største overraskelsen er sisteplassen til Nøgne Øs India Pale Ale, som var en rykende fersk batch fra bryggeriet. Blant kveldens kommentarer, er dette vinneren: – Jeg trodde ikke jeg likte mørkt øl. Har tidligere bare smakt Guinness, men i kveld var de mørke de beste.

Ølentusiaster på Facebook har fått sjansen til å gjette på hvilke øl som vant og tapte, men alle tok feil på ølet med minst poeng, og kun en tippet korrekt ( 2. forsøk) på ølet som fikk mest poeng. Den danske Mikkellers Beer Geek Brunch: Weasel blir ellers tappet på Lervig Aktiebryggeri, og inneholder en av verdens dyreste (kanskje den dyreste) kaffebønne.

Trappistebryggeriet Brasserie de Rockefort deler førsteplass med Nøgne Øs Porter. Servering av sjokolade var en medvirkende faktor til at sistnevnte fikk delt 1. plass. Samtidig ble det servert spekemat til Rockefort 8, og koldtbord (bl.a. reker) til Saison og Wit. Som vanlig er det viktig å huske at ingen ølsorter eller bryggeri er tapere denne kvelden. Noe som karakterskalaen viser ganske tydelig.

Resultat (Lavest til høyest karakter i parantes)

 • Brasserie de Rockefort – Trappistes Rockefort 8 (2-10). 97 P
 • Nøgne Ø – Porter (1-10). 97 P
 • Kinn – Bøvelen (1-9). 85 P
 • Mikkeller – Beer Geek Brunch: Weasel (3-8). 76 P
 • Nøgne Ø – Kriek of Telemark (1-10). 75 P
 • Lervig Aktiebryggeri – Lucky Jack (1-8). 74 P
 • Nøgne Ø – Saison (1-9). 69 P
 • Nøgne Ø – Wit (1-8). 68 P
 • Brouverij F. Boon – Boon Oude Geuze (1-9). 65 P
 • Haandbryggeriet – Norwegian Wood (1-8). 65 P
 • Nøgne Ø – God Jul (3-9). 64 P
 • Nøgne Ø – India Pale Ale (1-8). 58 P

sØLve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: @SolveFriestad