Wallander nr. 31

Dette er den femte og nest siste filmen i sesong 3 med Krister Henriksson som kriminaletterforsker Kurt Wallander. Sammenlagt er dette film nr. 31.

wallander_31_mordbrannaren_blu-ray-22924201-frntlMankells WallanderBrannstifteren. En brannstifter (mordbrann) har sonet sin straff, og slipper ut fra fengsel. Det vekker uro blant Ystads innbyggere da han bestemmer seg for å bo hos sin søster i samme by.

Brannstifteren har knapt nok fått sjansen til å rope; – Byen er Bergen, er laget brann?, før noen setter fyr på en traktor som er parkert utenfor søsterens hus. Dette er ren skremselspropaganda, og flere blant byens innbygger bærer både nag og frykt for brannstifteren.

Noen få dager etterpå oppstår en ny mordbrann i byen. Hvem står bak?

Kurt Wallander lider av Alzheimer, men få vet om det. Endatil hans datter er uvitende om sykdommen, men Kurt vet at han snart må fortelle sannheten om sin egen helse. Spesielt siden hans arbeid som krimialetterforsker, blir svekket, og han er ikke lenger kapabel til å huske viktige detaljer.

Som vanlig er det flere lag som avsløres i en Wallander-fortelling. I dette kapittelet er det en bra nerve og en god og spennende historie. Altså en av de bedre filmene i serien.

Flere Wallander-anmeldelser her.

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: @SolveFriestadkarakter5