Rockeriet

Da Stavanger Rockeri fortsatt bare var en tanke, og før planene og ambisjonene var kjent, tenkte vel de fleste sikkert som undertegnede: – Ta et gammelt hus, slå opp noen vegger, installer noen dører, få tak i band og vi har et øvingsfellesskap.

7-10-tonn

STAVANGER ROCKERI. Vel, det er vel bare en ting med tanken over som er korrekt. Det er at huset er gammelt. Undertegnede er vokst opp like i nærheten, og da denne gamle kroppen var ung, var bygget ganske nytt. Den harde kjernen i Stavanger Rockeri er langt fra ukjente på den Stavangerske rockehimmelen, men nå har de også blitt flinke fagfolk.

Veggene som settes opp er nemlig ikke bare noen stendere adskilt med gips. Øvingsrommene (totalt 15 rom), installeres som «flytende øvingskuber», som  vil si at de faktisk bygges som isolerte rom som flyter i isolerte rom. For de som kjenner litt til støy- signalforhold, kan rockeriet fortelle at målet er å oppnå en dempning på -65 db på lyd som slipper ut. Jeg vet ikke helt hva jeg skal skrive for å kunne illustrere det, bare ta det for gitt at det er veldig godt isolert. Det bygges såkalte «bassfeller» for å unngå at naboer i det hele tatt hører noe.

 

Responsen var ikke helt som forventet. Kanskje fordi vi ikke snakket om gulroten?

 

Det at bygget fullrenoveres, og at gode sponsorer leverer topp moderne elektrisk og annet utstyr, at dette blir et øvingsfellesskap som kommer til å tilfredsstille alle moderne krav, det kan du ta for gitt. Og vit en ting til: Å ha øvingsrom i Stavanger Rockeri kommer til å bli et pré for bandet.

5-rudi_junger_kan_isolasjon

Men så var det husets alder da. Det at det er såpass gammelt betyr også at det ikke er installert heiser der. Dermed må det muskler til, for det er noen tonn med utstyr som skal bæres opp to etasjer, og mye boss som må ned igjen. Det er her du kommer inn. I forrige uke forsøkte Rockeriet, undertegnede og Sølve Friestad å appelere til musikerne via Facebook, men responsen var ikke helt som forventet. Kanskje fordi vi ikke snakket om gulroten?

I dag, den 4. november 2013, fikk jeg tilsendt en link fra Gunnar Håland. Du kan like gjerne bokmerke den med en gang.

Her finner du en oversikt over alle øvingsrom, i de forskjellige etasjene. Sjekk prislisten og begynn å regne etter. To band som deler rom kan komme veldig godt ut av det. Hva rockeriet trenger mest av alt akkurat nå, er fysisk hjelp. DIN fysiske hjelp. Styret og de mest aktive frivillige har som nevnt etterhvert blitt flinke byggeledere og «byggere». Framdriften er forbausende god, men det er fortsatt mye arbeid som det trenges ekstra hjelp til.
Alle frivillige får en HMS-opplæring, og ingen får jobbe uten å benytte det tildelte sikkerhetsutstyret.

3-hms_er_viktig

Så hvorfor skulle du hjelpe til likevel? Vel, det er en deltakerliste som du skriver deg på. Musikerne og/eller bandnavnene som går igjen vil bli sett på med positive øyne når rommene skal fordeles. Kontakt Stavanger Rockeri. Bli en del av fellesskapet. Du vil ha noe igjen for det. Rocken vil ha noe igjen for det.

Den harde kjernen søndag 3. november var:  Gunnar Håland, Daniel Engen, Rudi Jünger, Joakim Røgenes og Børge Skjæveland. Jeg var også med og bar, men har blitt en pingle…

 

Tekst og Foto: Bent K. Michaelsen.

Les min blogg om Cuba og bli litt klokere :-)

 

  • Bent K. Michaelsen er en ildsjel i rockemiljøet, Stavanger som ønsket å skrive litt om Stavanger Rockeri på Scoopet.net. Det fikk han selvfølgelig lov til, og hovedessensen i artikkelen er kanskje at band som ønsker å øve, må slutte å tøve, og møte opp på dugnad. Blir det enda flere flinke gjesteskribenter på Scoopet.net, kan jeg snart slutte å skrive selv:-)