Veislakt

 

Det første intervjuet med Veislakt måtte forandres. Primus motor valgte nemlig å gå solo med bandet. Scoopet.net har tatt et mail-intervju med René Undem som har vært en dedikert musiker til rock og metal i mange år.   

rene

VEISLAKT er aktuell med ny fet video fra låten; Hommersand, hvor Undem forteller om bedehusmiljø og slikt. Undem står bak både instrument, programering og vokal, og er en musiker som også promoterer andre band, og gleder seg på andres suksess. Prisverdig.

– Jeg forsøkte å skrape sammen et band, og vi hadde noen øvinger. Men tiden strakk ikke til for alle, så det blei te at eg gjekk tebake for å gjør alt selv.

– Diskografi så langt?

– Jeg har ingen fysiske eller iTunes/spotify-utgivelser ennå. Men den kommer i mars 2014. Har lagt ut en musikkvideo av låten «HOMMERSAND» på youtube, som kjapt fekk  en del visninger. Ihvertfall itte ka eg forventa. Ellers har eg lagt ut en gratis singel på URØRT av låten «STEMMEN», pluss litt andre låter som foreløpig ikkje kommer til å bli gitt ut.
– Hvilken sjanger spiller du?
– EG spele vel helst en form for Hard Rock med mye Punke-elementer i. Elle Punk med ekstra mye Hard Rock i.Lager ihvertfall låter basert på energi og melodier, med to-toners skrikingen min på toppen.
– Hvem inspirerer deg?
– Når det gjelder låtskriving så er det helst melodier så popper opp i håve ut ifra en situasjon, minner eller någe så enkelt som den jævlig irriterende skrikingen ifra kråker (f.eks låten «Pesten»). Musikk kan det være Ozzy, Mötley Crüe, Iron Maiden, Mötörhead, Operation Ivy etc., som kan gje ideér te en melodi eller riff.
– Hvor mye liveerfaring har du?
– Veislakt har pr. dags dato ikkje hatt noen konserter. Men har vel en 20 års live-erfaring ifra andre band, og kose meg på scenen.
Undem mener at det er viktig å skrive låter sammen fordi det er viktig for demokratiet, bandfølelsen en får og kameratskapet. Men akkurat nå er han alstå solo.
– Mariah Carey, Bruce Springsteen, Johnossi, Oasis, AC/DC, Nine Inch Nails, Judas Priest, In Flames, Machine Head eller Dimmu Borgir?
– Akkurat nå så har eg stort kick på Machine Head igjen, hadde nettopp Bruce Springsteen, aldri en fredag uten AC/DC og Nine Inch Nails dukke alltid opp på ei spelelista. Da tar jeg meg friheten til å anbefale den litt mer sjeldne NIN-låten; Sunspots (Red.).
– Hvilke (maks) tre låter representerer bandet best om leserne skal sjekke ut bandet?
– Sjekk ut urørt og musikkvideoen så får du svar :-)
– Hvilke fremtidsplaner og ambisjoner har du?
– Skrive musikk på kun mine premisser. Kanskje någe akkustisk, eller få med någe bad-for-hire te å gjør någen gigs. Ska ihvertfall få ut EP´en. Og har planer om å begynne å spille inn en ny ganske så snart. Har mye låter liggende, og mye idéer å få ut.
– Hvem vil du helst spilt sammen med på en livescene?rene-2
– Hadde ikkje vært feil med Mötörhead. Men kan fint ta det med Överhead óg, de e jo liga bra.
– Hva er det vanskeligste med å være et band/artist i 2013?
– E det så vanskeligt då? Komme vel an på ambisjonene. Å spille i et band e et pengesluk uten like, så det viktigste e å ha gleden av å skape og spille musikk. Ønske du å slå igjennom med platekontrakt og full pakke, så e det ut å spela konsert itte konsert, og kun konsentrere deg om bandet. Eg trenge heldigvis ikkje det. Så eg har det ikkje så vanskeligt.
– Har du kontrollen på hvordan du kan søke etter pengestøtte?
– Ja. Eg va vel for gammale for 90% av støttene, så eg fekk fatt i sponsorer istedet:)
– Kan dere nevne fem knallbra band fra Rogaland?
– Hold Fast e jo et kanon Up-and-coming band. Alien Ken, Drink You Poison må jo tas fram.
Jagged Vision e et sykt fett stoner-band. Kal-El har mye kult på gang. Og eg må jo óg få nevna Sassy Kraimspri, tøffere kvinnelig frontfigur ska du leida lenge itte. Kunne holdt på i evigheter her. MYE tøfft ifra Rogaland for tiå.

– Er det noe spesielt du brenner for som artist?
– Gratis øl heile kvelden, istedet for bare en kasse te konserten?

– Har du en god skrytehistorie, hvor vi driter litt i Janteloven?
– Har hengt ut med Therapy? itte å spelt support for de. Det var stort for meg, siden «Troublegum» var den platen som begynte å forme min gitarspilling:-)

 

– Til slutt kan du få si akkurat hva dere vil.

– Få det spelt. En bler aldri for gammale, ser bare mer tragiske ut.
«Prøv å bygga bruer utifra et loftslott.
   Det nytte ikkje, hvis du ikkje har det rått».
Takk for meg
René
Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no
Support scoopet på Facebook.