Under middels (klasse)

Møt The Gallaghers. Familien som ikke er som alle andre, og takk og pris for det. Samtidig er det mange troverdige øyeblikk, situasjoner og mennesker med i denne. 

Frank velger å selge denne guttepjokken for å nedbetale gjeld.
Frank velger å selge denne guttepjokken for å nedbetale gjeld.

SHAMELESSSesong 2. Hvor det i den første sesongen var vinter, har det nå blitt sommer i Chicago. Familien Gallagher sysler med sitt i alle bauer og kanter. William H. Macy er fortsatt den forfyllede pappa Frank, som fungerer som alt annet enn akkurat dét. Aller helst liker han å drikke seg full på stampuben, men har også andre problem. Det skorter på moral, og om mulig, stjeler han gjerne penger fra sine barn. Han er ellers intet finansgeni, men elger seg etter hvert innpå en rik enke som visstnok er dødsyk. Kanskje han blir tatt med i testamentet?.

Fiona Gallagher er fortsatt kvinnen som holder orden på familien, hvor også lillesøster viser ansvar. Shameless skildrer familiere forhold i kummerlige forhold, hvor ekte kjærlighet og respekt for hverandre, er en del av limet som holder familien samlet. Men visse deler av familien er i ferd med å gå i oppløsning, og hva skjer når deres ustabile mor dukker opp?

Shameless er fullspekket med originale karakterer, sammfunnsengasjert alvor, engasjerende humor og er faktisk veldig bra. Det er et kunststykke å få en sammensetning av disse kombinasjonene, hvor det i underholdningens navn, lar seg gjøre å skildre livets realitet for amerikansk middelklasse, men også vise kjærlighet og flust med humor i en kløktig kombinasjon. Det er også imponerende med utmerkede skuespillerprestasjoner fra både voksne og barn.Flere elementer i handlingsforløpet blir kontroversielle, men aldri spekulative.

The Gallagehers.
The Gallagehers.

TV-seriens form, karakterer og tone gjør at de faktisk slipper unna med de fleste tabubelagte områdene som berøres.

 

Urin and beer from Canada has one thing in common.
They both comes from pussys.

Frank Gallagher.

 

Hva er Shameless?

I 2004 ble Paul Abbotts selvbiografiske TV-serie; Shameless lansert. Dette er en britisk produksjon som handlet om en forholdsvis fattig familie fra Manchester. I 2011 ble Paul Abbots selvbiografiske TV-serie; Shameless lansert. Dette er en amerikansk produksjon som handler om en forholdsvis fattig familie fra Chicago.

Den britiske versjonen ble voldsomt populær, og det samme har den amerikanske versjonen blitt. Forfatter Paul Abbott har latt seg inspirere av egen oppvekst, og det tok over seks år fra TV-serien ble planlagt til den ble produsert.

Når en scene blir til, er det tre filmkameraer i rommet. Dialogen er ekte, og skuespillerne blir filmet selv om de ikke har dialog. Altså vet ikke skuespillerne akkurat når de blir filmet, så derfor lever de seg ekstra inn i sine roller.

Sex på TV og film er ofte unødvendig, men her syns jeg de passer bra og fresher opp en smågal og grå tilværelse. Det er med på det helhetlige bildet av SHAMELESS mening om å være frekk, freidig, upolert og samfunnsengasjert underholdning for voksne, hvor flotte mennesker viser nakne kropper uten bimbopreg.

Shameless – sesong 1.

karakter5

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: @SolveFriestad.