antimafia squad

De siste årene har det nærmest blitt en ny bølge med italienske mafiafilmer, eller rettere sagt; TV-serier. Dette er en av de nyere filmatiseringene som forteller om tiden etter Corleone, The Last Godfather, Murder of a General og A Judge of Honor. Spesielt Corleone var en fabelaktig bra TV-serie, mens de andre også var verdt å få med seg. 

antimfaifa

ANTIMAFIA SQUAD – sesong 1. Akkurat hvor sann denne filmatiseringen er, forblir et mysterie. Det er trolig en troverdig historie fra dagens Palermo, men om gjengen i Antimafia Squad eksisterer, vites ikke. I løpet av 10 timer blir vi kjent med både politi og mafia, og det ser forholdsvis ekte ut. Spesielt om en ser bort fra amerikanske filmatiseringer med høye budsjett. Skuespillerne og karakterene i mafiafamiliene er tidvis litt bedritne. Kanskje noen av dem skulle tatt et ekstra kurs i skuespill og lært seg at kløktige mafiasjefer ikke nødvendigvis handler som de gjør her. Bilvalget er et kapittel for seg selv, men det kan jo være nærmere sannheten enn vi aner. Allikevel blir det litt dust når mafiagjengene kjører rundt i småbiler av typen Fiat Pundo og Panda, hvor spanere også gjør det samme. Kan Fiat være en sponsor?

Når en ellers ser filmer med utenomjordisk språk (nope, ikke spesielt bevandret i det italienske språk), blir det enda viktigere å følge med og ikke ta øynene bort fra skjermen.  En kjapp tur på kjøkkenet, Facebook eller Twitter kan fort gjøre at mann mister tråden.

Alt i alt var dette engasjerende nok til at jeg fullførte alle 10 timer. Er du godt over gjennomsnittet interessert i dagens mafia i Palermo, vil det fungere, men husk at det er flere sesonger på vei. Dette er slett ikke den beste fra Italia, og når ikke opp til CORLEONE, selv om den absolutt har sine øyeblikk. Dessuten fikk jeg aldri helt sansen for den radmagre, kvinnelige helten.

karakter4Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: @SolveFriestad