Venner smaker øl

Seks menn ønsket å smake på godt øl. Da var det bare å sale opp, kjøpe inn 12 ølsorter og satse på at alle fant minst en ny favoritt. Heller ikke denne gangen ble det servert pils.

Ølsmaking desember. En av deltagerne var med på en ølsmaking for utdrikningslag tidligere i år. Kveldens øl har en alkoholstyrke over 4.7 %.

Den eldste deltageren var for eksempel ikke spesielt glad i juleøl, men det var før han fikk smake Nøgne Øs God Jul. En av de artigste uttalelser var fra en fyr som kjørte på «Bare se, men ikke smake»-prinsippet. – Jeg skulle kjøpe en kasse med God Jul, men de var utsolgt. Tenkte at Underlig Jul  var ca. det samme. Jeg tok feil.

Alle ølene ble godt likt hos noen, og som vanlig er det ingen tapere denne kvelden. Allikevel har jeg funnet ut at den knallgode Mikkeller Beer Geek Brunch: Weasel, blir litt heftig for noen, samtidig som en Imperial Stout får en delt 2. plass!

Chimay – Trappiste Bleu vant med tre poeng. Dette er et øl som alltid scorer høyt, og som opprinnelig var et juleøl før det ble helårsøl.

 

Resultat (Lavest til høyest poengsum i parantes)

Chimay – Trappiste Bleu. 48 poeng (4-9)

Nøgne Ø – Imperial Stout. 45 poeng (3-9)

Duvel Moortgat – Duvel. 45 poeng (3-9)

Nøgne Ø – God Jul. 42 poeng (2-9)

Nøgne Ø – Porter. 39 poeng (5-8)

Ægir – Siv Witbier. 38 poeng (2-10)

Haandbryggeriet – Aardenne Blonde. 37 poeng (3-8)

Nøgne Ø – Underlig Jul. 34 poeng (2-8)

Haandbryggeriet – Hesjeøl. 31 poeng (2-7)

Mikkeller – Beer Geek Brunch: Weasel. 28 poeng (2-8)

Berentsen Brygghus – Stelliger Divum. 25 poeng (1-7)

 

sØLve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Ukentlig oppdatering på Facebook.