Sett det før, men…

Joda, dette har vi sett mange ganger før. To mennesker som begge arbeider med å opprettholde loven som ikke kjenner hverandre, men som allikevel må arbeide sammen.

the-heat-inni

THE HEAT: Sandra Bullock er FBI-agenten som gjør det svært bra som etterforsker. Der hvor andre feiler, lykkes denne ambisiøse kvinnen med det meste. Privatlivet er det verre med, men selv om  hun ikke har noen mann, er det mange som har det værre.

 

En dag må hun reise til Boston for å etterforske en heller farlig gjeng med forbrytere og mordere. Der møter hun sin rake motsetning. Melissa McCarthy (Tjukka fra Bridesmaids) arbeider som politi der, og bruker helt andre metoder på jobben.

De to må selvfølgelig samarbeide for å fakke forbryterne. Først er de langtfra gode venner, men så løsner det etter hvert. Bullock er pen, pyntelig og stivpyntet, mens McCarthy er mer løs og ledig på mange måter.

THE HEAT følger oppskriften med samstemt uenighet blant duoen som skal fange forbrytere. Den har også humoristisk dialog og alvorlige øyeblikk. Bullock og McCarthy er et ganske festlig radarpar, hvor Bullock ikke er så klossete og slitsom som hun pleier. Det er faktisk så pass bra gjennomført, at jeg likte begge to i filmen som jeg gledet meg til å se på forhånd. Den er dessuten (kun) sentimental i noen få sekunder, som også er et pluss. Kombinasjonen med humor og action føles også bra, og ikke krampeaktig.

THE HEAT er en av de bedre filmene innen sjangeren. Det er vel knapt nok  noen filmer som dette som fortjener karakter 5, men denne er nærmere 5 enn 3.  Jeg tror at denne vil gjøre nytten for et publikum som vet hva de  håper på, og får akkurat det.

 

karakter4

 

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: @SolveFriestad