Ordliste til bieberfans

Torsdag 24. januar 2014 ble popartisten Justin Bieber arrestert. Scoopet.net er fullt klar over at de fleste Bieber-fans knapt nok har sluttet med bleie. For å blidgjøre dette hysteriske Biebermania-samfunnet, får leserne en kjapp innføring i fremmedord.

MEN HVA er nå dette for noe da, Bieber? Jo, Justin Bieber ble arrestert for å ha lekt dragracesjåfør under påvirkning av både marihuana, piller og alkohol.

1. Marihuana. Noe som det blir solgt mye av i bl.a. TV-serien Weeds, men som stort sett er ulovlig, men det finnes unntak. I Uruguay er det lovlig, og flere stater i USA løsner også på snippen i spørsmålet om dette skal bli lovlig eller ikke.

Wikipedia sier:

Cannabis brukes som betegnelse på rusmidler fremstilt av hamp-planten Cannabis Sativa. Ulike deler av planten kan spises, røykes eller inntas på annen måte. Planten inneholder et antall psykoaktive substanser, hvor den mest avgjørende er Tetrahydrocannabinol. I Colorado og Washington er det lovlig til medisinsk bruk (Rekreasjon).

2. Alkohol. Bør helst konsumeres i flytende form. Alkohol finnes i bl.a. vin, sprit og øl, og i Norge er det 18 års aldersgrense for å få kjøpt vin og øl. Skal en kjøpe sprit (gjerne blankt som vann), må en være 20 år. I USA er lovene litt annerledes. Der har de trukket fra to år på forerkortregel, og lagt til to år på aldersgrensen ved kjøp av alkohol.

Wikipedia sier:

I organisk kjemi er alkoholer en fellesbetegnelse for stoffer som har en hydroksylgruppe, en OH-gruppe som er bundet kovalent til et karbonatom. Den generelle formelen for alkoholer er ROH, hvor R betegner en alkylgruppe.

3. Dragrace. En form for bilkjøring, hvor bilene gjerne har en lang smal snute. Denne gangen var den lengste snuten i fjeset til Bieber.

Wikipedia sier:

Dragracing er en form for motorsport for i hovedsak biler, motorsykler, snøscootere og racerbåter, der man fra stående start, tilbakelegger 402,336 meter så kjapt som mulig. Sporten oppstod i USA.

 

4. Piller. Her må en ikke blande med fluor-tablettene som står på badet, da Bieber har sluttet med slike tabletter for lenge siden.

Wikipedia sier:

Piller er en klassisk form for dosert legemiddel som egentlig ikke er i bruk lenger. Likevel brukes betegnelsen fortsatt og er i dagligtalen synonymt med kapsler og tabletter. Betegnelsen kommer fra latin, pilula, og betyr liten kule.

5. Arrestert. Det kan være forvirrende, dette her. Men det er viktig å ikke blande sammen arrestasjon i Kardemommeby med en ordentlig arrestasjon.

Wikipedia sier:

Fengsel er en betegnelse for såvel en form for straff som for det stedet, bygningen eller institusjonen, som er innrettet med soning eller annen berøvelse av personers frihet som hovedformål. Den grunnleggende fysiske avgrensingen av bevegelsesfriheten kan forekomme i kombinasjon med frarøvelsen en rekke ulike friheter og rettigheter som sosial kontakt og tilgang på informasjon.

6. Mugshot. Dette har lite å gjøre med både mugge og skudd.

Wikipedia sier:

Lindsay Lohan ble dømt for promillekjøringi 2007 og besittelse av kokain. I juli 2010 ble hun dømt til 90 dagers fengsel og tre måneder på rehabiliteringsklinikk.

 

Til slutt: Justin Biebers sporty opptreden hos Between Two Ferns.

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Reduser oddsen for fengselstraff – join(t) Scoopet.net på Facebook.