weeds den 7.de

Det har skjedd i seks sesonger, og nå skjer det igjen. Weeds formidler festligheter og alvor i en røyk! av både salg og røyking av marihuana.

weeds-sesong7

WEEDSsesong 7. Det er egentlig rart, men jeg har lest lite om motstandere som mener at dette er en forherligelse av marihuana. Egentlig er det vanskelig å si, fordi å drive på med dette, har både opp- og nedturer for folka i TV-serien.

I korte trekk handler Weeds om familien Botwin som livnærer seg på salg av dop. Begge sønnene vet at deres mor selger, og de hjelper gjerne til. Etter hvert har det blitt noe hett rundt ørene til familien, og mor Nancy har endatil sittet i fengsel. I denne sesongen er hun ute på prøve og familien Botwin har flyttet til New York.

Fengselsoppholdet har ikke hjulpet noe særlig på Nancy, men denne gangen får hun konkurrenter fra veletablerte byasser som driver på i samme bransje. Hennes to sønner blir eldre for hver sesong (ganske naturlig), og både ansvar og meninger blir sterkere. I tillegg har Nancy en baby som bor hos søsteren (Jennifer Jason Leigh) som har begynt å bli glad i småsnseipen.

Weed har mange flotte karakterer og skuespillere. Mary-Louise Parker er et naturtalent som Nancy, men den aller festligste er Kevin Nealon som Doug Wilson. En udefinerbar karakter som varierer mellom å være ganske klok til mindre smart.

Kanskje det begynner å røyne på kondisen i den sjuende sesongen. Om en analyserer utviklingen og hva som egentlig skjer i hver episode, står vi igjen med en forholdsvis ensformig progressjon. Karakterene er definitivt en viktig del av serien, og selv om jeg fortsatt digger Weeds, er det lov å stille høye krav.

Twitter: @SolveFriestad

Redd for å ende opp i Røyken? – meld deg inn i scoopet.net på Facebook.

karakter4