Pigfish blues

Fredag 10. januar spilte Rogalandsbandet; Pigfish på Ambolten. 

pigpress

PIGFISH: Scoopet.net sendte 10 kjappe spørsmål til vokalist; Jonathan Hall.

– Kan du kort beskrive Pigfish og dets opprinnelse?
– Pigfish ble satt sammen da de etablerte sandnesmusikerene; Leif, Øyvind og Kylli tok kontakt med meg for å prøve ut nye bandmuligheter.  Dette viste seg å være en bra formel og etterhvert som repertoaret utviklet seg så og hørte vi hvor bra band dette var blitt.  Pigfish er et tøyseord som refererer til pulled pork barbecue, livretten til så mange sørstatsfolk, også meg selv.  Den utmerkede munnspilleren, Gaukur, ble med for noen måneder siden og har tilført helt nye dimensjoner til vår musikk. Han er enestående på sitt instrument bluesharp.

– Hvilke band har du selv vokst opp med?
The Band, Dylan selvfølgelig, mange blues artister fra tidligere perioder som f.eks Howlin’ Wolf og Lightning Hopkins.  Det er så mange band som er viktig for «Pigfish-sound».  Det meste går da i roots musikk og southern rythm and blues fra steder som Mississippi og New Orleans.

– Hvor stor prosent av kveldens låter er egenproduserte?
– Jeg har skrevet fire/fem låter som står på listen for fredag. Vi forsøker å tilpasse litt for hver konsert etter setting og plass. Det er litt forskjeller på privatfester, bluesklubber, pub i helger, stavanger vs andre steder så en forsøker å matche publikum med underholdning.

 

Dette er noe av det mest autentiske av  amerikansk sørstatsmusikk du kan høre her i distriktet.

 

– Er det vanskelig å plukke ut hvilke låter dere skal covre live?
Hvis det er vanskelig så er det fordi det er så utrolig mange gode låter å velge mellom. Men vi stoler på instinktene våre etter å ha forsøkt foreslåtte låter på øving.

– Hva er det mest positive du ville sagt om Pigfish om du selv var blant publikum ?
– Dyktige musikere, kule låter, og en fin energi på scenen som viser spilleglede og er oppriktig glad i musikken og sitt publikum.

– …og det mest negative?

PIGFISH
PIGFISH

– Ingenting.  Dette er det beste bandet du har sett hele året. (håper vi)

– Hvor mye liveerfaring har Pigfish?
– Vi har spilt sammen i et par år nå.  Jobbene blir bedre og bedre, og responsen er utrolig bra.

– Hvilke kjente låter kan dere garantere denne kvelden?
– De mest kjente låtene vi spiller er mente som en hyggelig overraskelse som krydrer opp settet.  Størsteparten av låtene er kanskje blant de en hører sjeldnere av de artistene vi covrer for å gjøre det mer spennende for alle.

– Hvorfor bør publikum få med seg Pigfish på Ambolten?
– Dette er noe av det mest autentiske av  amerikansk sørstatsmusikk du kan høre her i distriktet.  Vi har som mål å gjør deg glad med musikken vår, og det klarer vi gang på gang.

Sølve Friestad.