Pil og bue

Helter med fiffige anretninger og midler har for vane å utøve rettferdighet i storbyer hvor det er mange kriminelle. Men hvor mange kriminelle var det i byen før helten startet oppryddingen? 

Fra venstre. Søster, livvakt og medhjelper, pil og bue-mannen, beste venn og eks.kjæreste.
Fra venstre. Søster, livvakt og medhjelper, pil og bue-mannen, beste venn og eks.kjæreste.

ARROWsesong 1. Oliver Queen var en bajas med ekstremt rike foreldre. For flere år siden var han på båttur sammen med sin far. Istedenfor å ta med seg kjæresten, valgte han å innlede et forhold med søsteren. Båten synker, og ingen overlever.

Flere år etter ulykken, dukker Oliver Queen opp i sin hjemby; Starling City. Det viser seg at han har overlevd i flere år på en øde øy, men absolutt ingenting er som før.

Oliver Queen har forandret seg. Etter farens død har hans mor overtatt familiebedriften, hans beste venn har hatt et forhold med eks.kjæresten og det er flere løgner enn svar.

Oliver har også en hemmelighet. Han var nemlig ikke alene på øya, og når han kommer tilbake, har han blitt en topptrent elitesoldat som skal ta hevn. Hans far skrev nemlig ned en hel røys med navn på folk i byen som tidligere har vært med på leken, og Oliver skal sørge for at de alle får smake på steken! Han kler seg opp med grønn hette og velger pil og bue som våpen. Nå skal alle som har «forgiftet byen» få svi.

Olivers mor driver selv med ulovlige handlinger som er ganske grove, og blir kontrollert av mektige bakmenn som ikke skyr noen midler for å nå sine mål.

Klikk for trailer
Klikk for trailer

Dette er en lang TV-serie på 960 minutt som er basert på tegneserien; Green Arrow av DC Comics. Her er allikevel et scenario som har progressjon i alle bauer og kanter, hvor det litt etter litt, blir avslørt hva som egentlig var greia på den antatt øde øya. ARROW er litt BATMAN – uten kappe og fiffige kjøretøy. Den er litt SUPERMAN, hvor den kvinnelige hovedrollen er Queens eks.kjæreste med pappa som vil arrestere den hemmelighetsfylte mannen med pil og bue. ARROW er litt som LOST –  også her er det en øy med mange hemmeligheter, hvor det gradvis blir avslørt spekatkulære hemmeligheter.

ARROW er en TV-serie med svært mange lag, hvor karakterer og utvikling ikke blir til en rotete smørje. En kvinnelig, morderisk hevner i latex, dukker opp, og Queen er ikke alene om å utøve rettferdighet med pil og bue. Dessuten er det mye mer som skjer utover i sesong 1, men en kan da ikke røpe alt.

karakter5

Twitter: @Solve Friestad

Lei av å skyte spurv med kanon? – meld deg inn i scoopet.net på Facebook.