Beinkaldt på fredag

 

Beinkaldt har fått mye oppmerksomhet og publisitet. Derfor er det litt kjipt at det kun er rundt 100 betalende rockere på Bryne Mølle fredag 17. januar. 

WHAT´S NEXT TO THE MOON? Jo, takk som spør, men hva blir det neste? Kanskje det ikke er et større marked for en rocka festival i januar på Bryne Mølle. Kanskje det vil bli som i Stavanger, hvor Hostile Terrortory måtte avlyse på grunn av lavt forhåndsalg av billetter. Jeg vil tippe at mange ble skuffet da avlysningen ble kunngjort, men da var det for seint.

Espen Håland - Hold Fast. (Foto: Sølve Friestad)
Espen Håland – Hold Fast. (Foto: Sølve Friestad)

Beinkaldt er et knallbra initiativ med sprudlende dugnadsånd fra rockeglade ildsjeler. Jeg tror egentlig at det er potensiale for en rockefestival i januar, og kveldens program er slett ikke svakere enn gårsdagen, og kanskje jeg gleder meg mest til Lillasyster. Disse svenskene er et nytt bekjentskap for min del, og det er kun få dager siden jeg «gadd» å høre på musikken, og nå har jeg blitt fan av Lillasyster som i tillegg til eget materiale, også har noen stilige coverlåter. Kate Perrys ROAR og Rihannas Umberella er rett og slett knallbra. Ellers er Lillasyster et band som minner om både Avenged Sevenfold, Disturbed og andre band innen sjangerne. Samtidig som de også er et tungt og tøft hardrockband, som på Motley Crew-låten.

I løpet av lørdags kveld får en også coverband av Rush, Clutch og Volbeat, rocka damer i Frk. Fryd, old school thrash metal fra Hå, hvor det hele avsluttes med selveste Lillasyster. Dette bare må bli fett.

De som fikk med seg fredagens konserter på Bryne Mølle, fikk oppleve svært mye bra. Kal-El er et stilfult band i stonerland som snekrer låter selv. Kal-El er faktisk et knallbra liveband, hvor både fete låter og stilig klesstil er med på å gi dette et solid helhetsinntrykk. Heavy Heads er alltid bra live. Det har blitt nevnt tidligere, men jeg mener at dette er bandet som avdøde AC/DC-vokalist Bon Scott ville startet opp i dag. Scoopet deler også ut en tilhenger med kred for at de faktisk covrer What´s Next to the Moon istedenfor de mer kjente låtene med AC/DC.

Skjebnen ville det slik at jeg gikk glipp av Ninjatriks, men jeg hørte skryt av bandet etterpå. Hold Fast er et av de store snakkisband fra Rogaland i fjor, og kveldens konsert var en intens opplevelse i et hardcore/punkrock-landskap, hvor spesielt vokalist Espen Håland gir jernet. Egentlig er det en sjelden fin energi i Hold Fast som gjør dette til en utrolig fet liveopplevelse. Gutta i Ingenting skuffer sjelden, og så lenge de synger om naboen som har party, er jeg fornøyd. Neida, ikke fullt så lett, men Ingenting leverer varene og er fortsatt en flott ambasadør for utstråling og stor glede på scenen.

Ses i kveld?

 

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Redd for å bli avhengig av frijazz? Meld deg inn i scoopets gruppe på Facebook.