Svartediket 7 fjell

7 Fjell er et nytt bryggeri fra Bergen. Nesten ikke siden Hansa startet opp i 1891 har det vært nye bryggeri i byen. Unntaket er utestedet Baran som også brygger øl. 7 Fjell er klar med sitt andre brygg som kan, eller skal være, tilgjengelig på spesialpol, puber og restauranter.  

svartediket

7 FJELL. Bryggmester Gahr Smith-Gahrsen er et velkjent navn blant ølentusiaster, men kanskje mest kjent som en del av ABC Brewing. 7 Fjells første brygg var Vinter, men med begrenset kapasitet er det mange som ikke har fått smakt på noen annen vinter enn årstiden. 7 Fjell flytter snart inn i egne lokaler på Bønes, hvor kapasiteten vil bli betydelig bedre. Først blir det produsert øl i gjæringskar på 2000 liter, men antall liter vil øke til 5000 liter.

 

SVARTEDIKET BLACK IPA er i likhet med Vinter, brygget hos Lervig Aktiebryggeri i Stavanger. Navnet viser til vannet som ligger mellom Ulrikken, Vidden og Fløyen i Bergen. Ølet finnes også på tap, og jeg mistenker at en vil oppdage mer kaffe og sjokoladearoma på fat. I flaskeølet som scoopet har testet, var det lite eller ingen antydning til dette.

Ølet er mørkebrunt, har fin aroma, og er merkbart tørt og bittert. Warrior, Ahtanum, Mosaic og Centennial-humlen er de fire humletypene som har blitt tilsatt.

Svartediket er en Black IPA som er over gjennomsnittet tørr og bitter for sjangeren. En skulle kanskje ønske at ølet var litt fruktigere, men det jeg savner mest, er sjokolade og kaffearoma (som jeg har lest at andre har funnet i ølet). Humlen henger lenge i ganen og dette er et av de mer bitre øl jeg har smakt på lenge. Svartediket Black IPA er allikevel en tilfredstillende affære, og noe av hva den mangler av kaffearoma tar den igjen med en fascinerende avslutning av tørr Bitterhet.

  • 7 fjell • Svartediket IPA • 7% • IBU 75 •  Karakter 3.8av 5 •

sØLve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: @SolveFriestad