Harris redder dagen

Det er ganske populært med westernfilmer for tiden. Dette er en av de bedre.

sweetwater

SWEET VENGEANCE (Sweetwater). I et lovløst ville vesten forsøker søte Sara Ramirez å starte opp et nytt liv. Hun er ferdig som såkalt gledespike, og nå har hun fått seg mann. Som tidligere sett i filmer med høy cowboyhatt og hesteskit-faktor, er også hennes hjemby kontrollert av en mektig sleiping

Denne gangen er det predikanten Josiah (Jason Isaacs) som regjerer med bibelen i den ene handa, og revolveren i den andre. Predikanten ønsker å kjøpe eiendom, men Sara og hennes ektemann vil ikke selge. Dette får selvfølgelig uante konsekvenser, og etter hvert blir det tid for hevn, men drit nå i det.

Ed Harris er på jakt etter to menn som predikanten har drept. Da han syns at byens sheriff er noe makelig anlagt, overtar han jobben. Ingen tør å si imot. Ed Harris er mannen som redder dagen. Han er også mannen som tør å si imot selveste predikanten. Slikt blir det også bråk av.

Sweet Vengeance er egentlig ikke helt en femmer-film, men Ed Harris er så kul, gjør så stilige ting mot overmakten, at den har fortjent det. Som fan av hevn og av folk som tar opp kampen mot overmakten, blir dette svært underholdende. Jason Isaacs er også bra som ond predikant. Han husker noen fra den ganske gode TV-serien; Brotherhood.

Uten Harris innspill, ville dette vært en mindre interessant opplevelse. Smør opp, og se denne. Velprodusert er den og. karakter5

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Lei av menn med for mye makt? Join scoopet.net på Facebook.