Science F. i S. Fiction

Tor med hammeren har et tidvis tungvint våpen. Spesielt når han kaster det langt, for så å vente på returen. Hammeren er ikke av typen som en ordinær snekker bruker, men heller som en miniatyrutgave av slegge. 

THOR: The Dark World 3D. Den første filmen om Thor må ha gjort det bra på kino siden de har valgt å lage en oppfølger.

Marvel-helten er på god vei til å få fred blant de ni rikene. Den småsnurtne broren, Loke, er satt bak lås og slå med pappa Odins samtykke, og han kan ikke lenger gjøre ugagn.

På jordkloden (ikke spør) møter vi Jane Foster (Natalie Portman). Den søte liksomkjæresten til Thor som har begynt å date andre fordi Thor aldri kom tilbake fra Asgard. Hvor ble han av? Vel, Thor har nok å gjøre i Asgard, og etter hvert har også Jane Foster nok å henge fingrene i. Selv om hun vet om Thor, Asgard og slikt, får hun bakoversveis av små hendelser som mildt sagt blir bagateller i forhold til Thors univers.

Problemet til Thor og Jane er et flytende uhumske som legger seg i blodårene til Jane. Dette er farlige greier som er eldre enn universet, og slikt vil en ikke ha i blodårene.

Thor i egen gjettekonkurranse for om hvor lurt det er å kaste slegga.
Thor i egen gjettekonkurranse om det egentlig er lurt å kaste slegga.

Årsaken til Janes problem er at verdnene (ikke spør) står på linje for hvert 5000 år, og at grensene da blir noe uklare. Skurken Malekith og hans menn ønsker nemlig å bryte grenser for å gjøre leven og herverk på både jordkloden og Asgard.

THOR: The Dark World er trolig bedre enn THOR fra 2011, men her er allikevel mye av mangt, hvor det følse som Science Fiction i Science Fictionfilmen Thor. Filmen er vellaget og effektene er vellaget og bra. Noen ganger blir det allikevel så pass usannsynlig og småteit at en kan få lyst til å le av ufrivillig morsomme scener. The Avengers-universet er ellers en het potet for tiden. Her er anmeldelse av filmen; The Avengers.

 

karakter4

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Scoopet på Facebook.