Knallbra hveteøl

Dette er rett og slett en knallgod hveteøl som ikke nødvendigvis minner om en hveteøl. 

AUSTMANN BESSERWEISEN – Hveteøl.  Bryggeriet ble til i Trondheim 2013, og  har minst 13 forskjellige sorter som er tilgjengelige på polet.  For å «toppa heile driden» med dette hveteølet har de også brygget denne med rug og einebær. Det var slettes ingen dum idé.

austmann-hvetelø-inni

Dette er ingen typisk hveteøl, egentlig. Den minner kanskje mer om en litt annerledes Saison. Ølet minner lite om en typisk tysk Weissbier, men heller mer mot en belgisk Wit. Når sant skal sies, kan en Weissbier ofte bli hakket for søt for min del. Derfor er det gledelig å melde at Besserweisen har passelig med aroma av sødme og bitterhet, og den er passe tørr. Hveteølet er ikke ekstremt på noen vis og kan fort bli en ny sommerlig favoritt på terrassen. Ølet inneholder en del grums, som igjen overbeviser om at det er flust med godsaker. Er det en eim av einebær? Trolig, men ikke særlig merkbar.

Bryggeriet Austmann kan ellers fortelle om bruk av Tsjekkisk Saaz-humle som skal gi en mild bitterhet av humle.

Istedenfor Ratebeer-karakter, velger jeg fremover å bruke karakterskalaen 1-6, så vet dere det.

Les også: Ølsmaking for firma, Yngvar om øl m.m

Tekst og foto: sØLve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: @SolveFriestad

 

Austmann Besserweisen – Hveteøl med Rug og Einebær • Alkoholstyrke: 5% • Tilgjengelig: Vinmonopolet – eventuelt bestille over nett • karakter5