intervju musikkfest 2

Scoopet.net kjørte tre artikler hvor artister til årets Musikkfest i Stavanger, fikk promotere seg selv. Her er Del 2.

 

 

Marianne Sund

marianne-sund1

• Hvem er du?

– Jeg er sanger og låtskriver. Jeg ba en musiker som har hørt meg spille tidligere beskrive meg som artist. Her er hans beskrivelse: «Hennes fremførelse er en reise i musikals poesi hvor hun med sin karakteristiske stemme forteller sine historier som både føles personlig og eventyrlig. Fra en dyp klang hører man om livets tunge stunder, som i neste øyeblikk går over i fortellinger om livets lyse sider, fortalt med en behagelig lys og hes røst. Marianne Sunds musikalske reise er en opplevelse av livet formidlet gjennom tekst og toner som treffer hjertet.»

På musikkfest har jeg med meg Mark Hunter på gitar og Veronica Elise som korist.

• Hvor mye erfaring har du/dere på en livescene?

– Jeg har opptrådt på ulike åpne scener i regionen, på private arrangementer og spilte på musikkfest 2013. Jeg trives svært godt på scenen, og gleder meg til å spille (i strålende solskinn!) i den koselige og intime fargegaten.

• Hvilke 3 band har dere størst forventning til på Musikkfest 2014?

Michael Ray & the Royal Flush, som åpner festen på Arneageren, er et band du ikke bør gå glipp av! Jeg ser også virkelig frem til å se Veronica Elise på folken kl 21.15, og sist men ikke minst Monosapiens på Folken kl 23.15, som er et fantastisk band med en helt unik sound.

• Ambisjoner fremover?

– Ambisjonen er å nå ut til et større publikum. På kort sikt vil jeg spille mest mulig live, på både store og små scener. I et litt lengre tidsperspektiv er ønsket å få spilt inn musikken i studio.

• Tanker om Musikkfest?

– Musikkfest er en ypperlig anledning for ukjente og kjente artister å vise seg frem for et større publikum, og for publikum til å se variasjonen og den store kvaliteten som finnes i musikkmiljøet lokalt.

• Hvor kan en sjekke musikken til band/artist?

– Dere kan gå inn her.

• Hvorfor skal publikum gi akkurat deg/dere «15 minutes of fame»?

Fordi kombinasjonen av sterke følelsesmessige tekster og melodier, Mark Hunters gitar, Veronica Elises nydelige lyse toner og min karakteristiske stemme er en opplevelse dere ikke bør gå glipp av…

 

 

Andreas Våge

andreas-våge1

• Hvem er du?

– Andreas Våge er viden kjent for å ha mye mer flaks enn hva han selv har godt av. Det ble ikke bedre av at han i høst vant 71 Grader Nord, uten nevneverdig god fysisk form. Han er født og oppvokst Stavanger, og har laget musikk siden han var en liten gutt. Det var derimot ikke før han utvekslet et år til Sør-Amerika at han bestemte seg for å sette kontorjobben på vent og se hva musikklivet tilbyr.

Musikken flyter mellom melodiske folkeviser, til mer akustisk pop, men alltid med hovedfokus på tekst. Inspirert av Mumford & Sons og The Tallest Man On Earth, og med hans tilstedeværelse på scenen, har Andreas opparbeidet seg stor support. På Musikkfest er lillebror Sigurd tatt med og bidrar med usedvanlig lite selvrespekt på scenen.

• Hvor mye erfaring har du/dere på en livescene?

– Vi har spilt på scener i Trondheim, Bergen og Stavanger, og er ganske episke live.

• Hvilke 3 band har dere størst forventning til på Musikkfest 2014?

– Veislakt virker harde.

• Ambisjoner fremover?

– Bli verdenskjente!

• Tanker om Musikkfest?

– Et konge konsept som gir mulighet for unge til å prøve seg i trygge omgivelser.

• Hvor kan en sjekke musikken til band/artist?

Spotify

• Hvorfor skal publikum gi akkurat deg/dere «15 minutes of fame»?

– Vi lager kul musikk, og ser usedvanlig bra ut.

 

 

Adopting Peter

adopting-peter1

• Hvem er dere?

–Vi heter Adopting Peter og vi spiller på bypaviljongen klokken 12:20 under Musikkfest 2014.

Rett før sommeren 2013 hadde 4 metalheads fra Oljebyen, Stavanger, en tanke. En tanke om å lage et band med blandede innslag fra forskjellige musikksjangre innenfor rocken. Sammen begynte de å utforske musikken og utbrodere ferdighetene på sine respektive instrumenter. Etter å ha funnet sin «sound» begynte de å lete en vokalist og Magnus ble med i bandet. Med Christian Levik Monsen og Dren Cocain på gitar, Phillip Minothi Vestly på trommer, Petter Knutsen på bass og Magnus Bokn på vokal var Adopting Peter komplett.

Adopting Peter serverer deg blytung metal-core, men med et hint av 80-tallets duellerende gitarsoloer. Rungende dobbeltpedaler på trommene og en grom nedstemt bass lager en unik sound som slår deg hardt i trynet. Alt dette er pakket inn sammen med en mannlig clean/scream vokal. Dette lager en unik blanding som garanterer det et heftig show.

• Hvor mye erfaring har du/dere på en livescene?

– Vi har sammenlagt mye erfaring på en live-scene. Alle medlemmene har spilt i band i flere år før vi ble «Adopting Peter». Dette gjør at vi ikke er blyge på scenen og at vi er vandt med forskjellige typer publikum.

• Hvilke 3 band har dere størst forventning til på Musikkfest 2014?

– Vi må jo selvfølgelig være så cocky at vi sier oss selv!  Dette er en utrolig bra sjangse for oss å vise oss frem på en helt annen venue enn tidligere. Vi må bevise at vi behersker å spille foran et annet publikum enn bare rocka metalheads på en metal-bar. På musikkfest kan det komme familier med unge barn. Det er oftest barn som er vanskelige å overbevise så vi må kjøre på med et bra show for alle.

I tillegg så gleder vi oss til å se våre gode venner Alterna og Mona MargreteAlterna begynnte å spille på ca. samme tid som oss og vi har spillt flere konserter sammen. Gutta spiller alltid blod-tight og jeg hører rykter om at de skal spille noe nytt materiale så dette blir gøy!

Mona synger og spiller gitar selv, med en fløyelsmyk country-stemme. Hun er lett og behagelig å høre på så hennes konserter er alltid et høydepunkt. Vår gitarist Christian skal være med å spille med henne så det blir definitivt god stemning.

• Ambisjoner fremover?

– Ambisjoner fremover er selvfølgeligt å slå igjennom. Vi er kommet til et stadie der det ikke lenger er «nok» å spille i bare Stavanger. Drømmen vår er å turnere rundt i hele verden og spille på store venues med tusner av mennesker som synger med på lateen våre. Vi har hele tiden fått beskjed om å være realistiske når det kommer til ambisjoner vi har, og det tror jeg vi er. Med rett fremgangsmåte er vi sikre på at vi kan klare nettopp dette.

• Tanker om Musikkfest?

– Musikkfest er et fantastisk initiativ som forener musikere ifra flere sjangere på en dag viet til musikk. Det er en kjempebra sjangse for band å bli kjent med andre musikere og grupper, men også en dag der man kan oppdage ny musikk fra lokalområdet. Gjerne finner du et nytt heavyband du liker, eller så får du kanskje en kjærlighet for jazz? Hvem vet?

• Hvor kan en sjekke musikken til band/artist?

– Musikken eller bandsiden vår kan du finne enten på Facebook eller Soundcloud

• Hvorfor skal publikum gi akkurat deg/dere «15 minutes of fame»?

– Publikum burde gi oss «15 minutes of fame» fordi vi kan LOVE dere et dritbra show. Kommer du på en Adopting Peter konsert, går du ikke hjem skuffet. Når vi spiller konserter gir vi alltid 100 prosent, og dette kan ses på hvor mye vi koser oss. Trevor Hensley (Musiker og broren til Ken Hensley fra Uriah Heep) har sagt dette om Adopting Peter: – When I first heard Adopting Peter I was immediately struck by the energy that was coming out of my speakers. Definitely a band for today and for the future»

 

 

 

 

Hidden Songs

HiddenS311

• Hvem er dere?
– Vi er fem karer i alderen 23-36 år med veldig spredd musikksmak og inspirasjonskilder, som spiller rufsete pop-rock. 3 av oss er fra Stavanger, og 2 er tilflyttet fra østlandet og nordvestlandet. Alle har spilt musikk «hele livet», og 3 av oss har spilt sammen i et annet band i 6 år. Hidden Songs er derimot relativt nyoppstartet.

• Hvor mye erfaring har du/dere på en livescene?
– Erfaringer med live-spilling er variert innad i bandet, noen har spilt live innimellom i 10-15 år, men de fleste har spilt mye live(cover-band) de siste 5-6 år.

• Hvilke 3 band har dere størst forventning til på Musikkfest 2014?
– Oi, vanskelig å velge kun 3, men går for Yuma Sun, Mörkemen og Amusement Park.

• Ambisjoner fremover?
– I løpet av de første 2 årene; Vi har det siste året brukt all vår tid på å skrive på et album som vi kunne tenke oss å gå i studio med snart. 
Vi har samtidig lyst til å etablere oss som et ettertraktet live-band i Rogalansdsområdet, og vil derfor prøve å få så mange spillejobber som mulig fremover. Vi håper at våre opptredener på Musikkfest vil kunne bidra til dette.

• Tanker om Musikkfest?
– Musikkfest er en glimrende plattform for ukjente, up-and-coming band som oss selv, og vise hva vi har å by på, og hva vi har brukt tiden på det siste året. Samtidig er det et mylder av ulike band som vi håper å få med oss mest mulig av, for å hente inspirasjon fra. Ikke minst er det utrolig gøy konsept, som vi håper fortsetter i årene som kommer!

• Hvor kan en sjekke musikken til band/artist?

– Vår musikk kan dere høre på SoundcloudI tillegg kan dere se og høre oss på Facebook.

•  Hvorfor skal publikum gi akkurat deg/dere «15 minutes of fame»?
– Vi mener vi har en stil og sjanger som er litt udefinerbar og derfor unik.  For de som savner de gode gamle tradisjonelle riffene og de melodiøse refrengene som setter seg på hjernen, er vi nok bandet å se opp for i år.  Vi har dyktige musikere og komponister i bandet, og låtene våre er godt arrangert. Vokalisten vår har en helt unik og kraftfull stemme, og oser av energi.
Det blir definitivt minneverdig å overvære oss på Arkaden kl. 12:00 og på Folken, i Grottene kl. 22:15.

 

 

Alterna  

alterna1• Hvem er du/dere?  
– Vi er Alterna. Et rockeband fra Hundvåg i Stavanger, som spiller alternativrock på sylskarp stavangersk. Vi ga ut en EP tidligere i år, «Kaldt og Jævligt EP» som ble utsolgt etter to konserter, og vi ble nettop ferdig med innspillingen av musikkvideoen til låten «Kaldt og Jævligt». Musikkvideoen ventes utgitt iløpet av sommeren.

• Hvor mye erfaring har du/dere på en livescene?
– Alle i bandet har spilt i tidligere band. Vetle, Tord og Balder har spilt i det tidligere bandet «Mainless» som spilte på Musikkfest på arneageren i 2011. Mainless kom til fylkesfinalen i UKM 2009. Siden september 2013 har Alterna spilt over 30 konserter, og har fått svært gode tilbakemeldinger på liveshowene. I tillegg har Vetle gått på Rogaland teater i 12 år, og Tord i 4 år. Begge har spilt i flere forestillinger.

• Hvilke 3 band har dere størst forventning til på Musikkfest 2014?
–  Slutface er et band vi absolutt har store forventninger til. Vi har sett dem før, og energien og samspillet fungerer på en suveren måte. Den frekke attituden og energien til Haley Shea på scenen setter utropstegnet bak Slutface. Forventer noe wild and crazy der!
Ellers gleder vi oss til å se Kindred Fever på Folken. Galskapen duoen presterer overrasker, og funker på en helt egen og måte.
Til slutt må det være Skogmus. Vi har alltid hatt lyst til å sjekke ut Skogmus, men har ikke funnet riktig anledning før nå. Etter å ha hørt debutplata deres var vi satt i sjakk med en gang. Vi gleder oss faktisk til å få sett dem live.

• Ambisjoner fremover?
– Alterna er et band som virkelig satser. Det vi drømmer om er å kunne leve av å reise rundt og spille fete konserter for et sterkt publikum.  Allerede nå har vi et solid publikum som følger våre konserter, og sliter ut stemmebåndene sine på hver konsert. Dette motiverer oss til å jobbe enda hardere, lage fetere musikk og ikke minst spille enda bedre konserter. Vi drømmer om å kunne gi ut et skikkelig album, og vise dere der ute hva vi er i stand til å få til. Vi har sterk tro på oss selv, og kommer ikke til å gi opp drømmen vår før den er virkelighet. Vi er klare til å legge bak oss det livet vi har, og droppe utdanningen noen av oss tar for å kunne gjøre dette. Vi vil gå all-in.

• Tanker om Musikkfest?
– Tre av oss har spilt på musikkfest flere ganger før. Vi har alltid vært glade for å ha en slik mulighet til å sjekke ut noen av byens feteste band med gå-avstander til konsertene. Man treffer også en haug med andre artister og tilskuere som alltid er hyggelig. Gøy å ha en «musikkdag» i byen vår.

• Hvor kan en sjekke musikken til band/artist?
– Vår musikk ligger ute på de fleste streaming-tjenester som fins. Kaldt og Jævligt EP finner du på iTunesSpotify og Wimp. I tillegg finner du musikken vår på urørt, soundcloud og youtube.

• Hvorfor skal publikum gi akkurat deg/dere «15 minutes of fame»?
Alterna spiller røff alternativrock på stavangersk, noe de fleste andre ikke gjør. Når vi går på scenen gir vi 110%, hver gang. Vi er svært opptatt av at publikum opplever et bra show, og går fra konserten med et smil. Så langt har vi ikke skuffet, tvert imot. Kommer du for et bra show, skal vi gjøre vårt beste for at du fant det du lette etter.

 

 

 

Mörkemen

mørkemenn1

• Hvem er dere?

– Vi er et metalband bestående av 6 oppegående musikere fra Stavanger. Vi spiller en tung og melodiøs metal med høy headbanging faktor. Vi gav ut Ep´en HEKSAKUNST i 2010 og slipper vårt debut album GRAVBREV i September i år.

• Hvor mye erfaring har du/dere på en livescene?

– Vi har hovedsaklig spilt lokalt, men har også spilt på John Dee i Oslo og Jimmy Legs i Haugesund.

• Hvilke 3 band har dere størst forventning til på Musikkfest 2014?

– Vi stiller med friskt sinn og håper å bli blåst vekk av et totalt ukjent band…de vi har hørt før har vi tross alt hørt før :) Men Kal-El, Hidden Songs og Sons of Zero får vi med oss

• Ambisjoner fremover?

– Vi skal spille inn en video og 2, så slipper vi debutalbumet vårt GRAVBREV i September, samt kjører et release party på Checkpoint Charlie den 27. September. Etter det spiller vi noen giger samtidig som vi starter på produksjonen av vårt neste album…

• Tanker om Musikkfest ?

– Uten tvil Stavangers absolutt beste musikalske happening. Det er fantastisk mange fete band rundtomkring, så musikkfest er en ypperlig anledning til å få vist seg frem for hvermansen og bransjen samtidig…+ når man selv har spilt er det bare å nyte alt som skjer på alle scenene…muligens med en pils eller 2 :)

• Hvor kan en sjekke musikken til band/artist?

Facebook er jo ikke å komme under om dagen, så der er vi såklart, samt du kan sjekke vår webside eller Soundcloud.

• Hvorfor skal publikum gi akkurat deg/dere «15 minutes of fame»?

– For å oppleve Stavangers tyngste band !!! Bang your head OFF :)

 

 

Half a King

half-a-king1

• Hvem er dere?

– 25 år gammel singer/songwriter fra Stavanger. Jobber som lærer og som bartender/artistansvarlig på Tou Scene. Er også frivillig på Folken. 

• Hvor mye erfaring har du/dere på en livescene?

– Vi har spilt i forskjellige band de siste 3 årene og har rundet ca 50 konserter i inn og utland.  

• Hvilke 3 band har dere størst forventning til på Musikkfest 2014?

– Gleder meg som en unge til å se Kindred Fever igjen, Postwerk leverer alltid og jobber sammen med Sindre i 1912 på Tou Scene.

• Ambisjoner fremover?

– Skal spille en del konserter i Europa i sommer, i blant annet Paris og Berlin. Planen er å spille så mye som mulig og skrive så mye som mulig mot innspilling av EP til høsten.  

• Tanker om Musikkfest ?

– Musikkfest har blitt til en veldig stor dag for hele byen. Jeg er stor beundrer av det Daniel Engen driver med og har stor respekt for det han og hans team har fått til med denne festivalen. Noen burde gi ham nøkkelen til byen.

• Hvor kan en sjekke musikken til band/artist?

– Finnes på Soundcloud og Urørt. EP´en skal ut på iTunes, Spotify og vinyl når vi kommer så langt. 

• Hvorfor skal publikum gi akkurat deg/dere «15 minutes of fame»?

– Det finnes utrolig mange flotte artister som kommer til å levere til toppkarakter på lørdag. Hvorfor ikke starte dagen kl. 13.40 i Øvre Holmegate med Half a King og en kopp kaffe før det smeller på Folken senere på kvelden? Helt ærlig så blir jeg overrasket hver gang noen kommer for å se oss lokale, ukjente artister og jeg håper folk flest gjør sitt ytterste for å få med seg så mye de kan. Det betyr utrolig masse for oss på scenen å se flere en din mor og far pluss eventuelle kjærester og bestemødre der.

 

Escape Pod

escape-pod1

• Hvem er dere?
– Vi er et band fra Stavanger, med medlemmer fra forskjellige steder. Vi har spilt sammen i litt mindre enn tre år. Dette året har vi jobbet en del i studio. Vi håper alle vil sjekke ut låtene vi har spilt inn, og ikke minst de som kommer! Musikken vår er blitt beskrevet som «poprock, med hovedvekt på rock».

• Hvor mye erfaring har du/dere på en livescene?

– Vi har hatt en del spillejobber i Stavanger, bl.a. på Chevy’s, Grottene og Checkpoint Charlie.

• Hvilke 3 band har dere størst forventning til på Musikkfest 2014?

1912, Monosapiens, Convincing Clarity.

• Ambisjoner fremover?

– Spre musikken vår til flest mulig, helst gjennom å spille live. Spille inn flere låter i studio, og gjerne spille inn musikkvideo.

• Tanker om Musikkfest?

– En god mulighet for ambisiøse artister å få vist seg fram for publikum og musikkbransje. I tillegg er det en folkefest for hele Stavanger.

• Hvor kan en sjekke musikken til band/artist?

– Gjerne på Soundcloud.

• Hvorfor skal publikum gi akkurat deg/dere «15 minutes of fame»?

– Fordi vi spiller melodiøse og catchy låter som alle kan og vil like. I tillegg er det godt mulig at vi vil kaste ut kjekke giveaways fra scenen. Det er derfor ingen grunn til å ikke møte opp i Grottene kl. 21.15.

 

 

 

 

Kal-El

kal-el

• Hvem er du/dere?

– Vi er etterlevningene av Six Eyes LostDesspo og Gabbathor.

• Hvor mye erfaring har du/dere på en livescene?

– En mannsalder :)

• Hvilke 3 band har dere størst forventning til på Musikkfest 2014?

– Vi gleder oss til å Mountains of Mars som vi har spilt litt sammen med, Mörkemen fordi vi synes de er kjekke karer og lager fin musikk og Borderline Case fordi vi ikke har sett dem live på en stund. Men selvsagt så mye som mulig av alle andre som deltar.

• Ambisjoner fremover?

– Vi slapp akkurat skiva vår på vårt nye plate selskap, WormHoledeath, og gleder oss til de skal slippe den i Japan via den nye avdelingen deres der. Utover det skal vi spille mest mulig live på små scener med tanker om festivaler neste år. Vi har mye på gang, men ser også frem til en vinyl utgave av Pakal nærmere jul…

• Tanker om Musikkfest?

– Fantastisk arrangement, en folkefest av dimensjoner. Man kan vandre rundt og treffe gode mennesker i godt humør, drikke rødvin på en av byens kafeer og høre på akustisk musikk, stikke ut i sola og få et nytt favorittband på torget, eller høre på rocknroll på Nytorget. Helt uten sidestykke, og best av alt, det er helt gratis

• Hvor kan en sjekke musikken til band/artist?

– Vi er på alle digitale nedlastingsplasser man kan tenke seg, og vi leverer jevnlig nye leveranser til Platekompaniet på Arnageren. Pakal på Spotify her.

• Hvorfor skal publikum gi akkurat deg/dere «15 minutes of fame»?

– Vi leverer et tungt sett med groovie riffrock i Sabbath gata og setter helt garantert rockefoten i bevegelse. Beaten går i lett gjenkennelig takt der man kan digge musikken samtidig holde en øl. Man bruker ofter publikumsfrieri som virkemiddel, og er ikke et kjedelig band å se på… En oppdresset Stavanger versjon av Black Debbath og Black Sabbath bør man oppleve live…

 

Band og spilletider finner du her.

Scoopet.net ønsker alle band lykke til på Musikkfest. Det blir helt sikkert skamfett.

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Support scoopet med en «like» på Facebook.