– Morna, Jens

Det er bare å beklage.

MORNA, JENS. Ikke alle bloggene på Scoopet kan være like informative som for eksempel bloggen om 1980. Heller ikke alle kan fortelle om Bon Jovi-konsert i Hyde Park, være fotballrelaterte som denne, eller være FESTlige julebordanekdoter som her.

Fawlty Towers (Hotell i særklasse) er en britisk TV-serie fra 1975. Den ble skrevet av John Cleese og Connie Booth (Polly i TV-serien), som også var gifte i 10 år. Da innspillingen av den andre sesongen (1979), var de forresten skilt.

 

…poenget er?

Under stortingsvalget i 2013 fikk vi flere flåsete uttalelser fra Frp-leder Siv Jensen. Etter den borgerlige valgseieren skulle en kanskje tro at Jensens kjole vakte mest oppsikt, men den gang ei. Jens Stoltenberg ble valgets store taper, og måtte gå av etter åtte år som statsminister. Etter et par slurker med vin – maks et glass – entret Siv Jensen talerstolen, samtidig som hun brølte; MORNA, JENS!.

Nå skulle en kanskje tro at dette var en uttalelse som var av typen der og da, men Jensen har senere uttalt at de drev en hel valgkamp med slagordet «Morna, Jens».

Dette kan vise seg å være direkte feil, og de er slettes ikke først ute med dette «slagordet». For noen dager siden så jeg en episode med 70-tallets  Hotell i Særklasse. Mer er det egentlig ikke å si. Se bilde.

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: @SolveFriestad