Bad News

9. juni 2014 kunne vi lese den triste nyheten om at den 56 år gamle skuespilleren Rik Mayall var død. Norsk presse var kjapt ute med nyheten, men få (ingen?) nevnte Rik Mayals aller beste karakter og film. 

BAD NEWS. Et år før This is Spinal Tap ble en kjempehit, var det et tulleband som gjorde det samme. Bad News var aktive fra 1983-1988, og i tilleg til Mayall hadde også Adrian Edmondson og Nigel Planer en fortid i sitcom-serien The Young OnesBad News lanserte to fullengdere (Bad News og Bootleg) i tillegg til en TV-serie og film for Channel 4 – The Comic Strip. Spesielt filmen More Bad News, er en legendarisk bautastein innen britisk humor.

Bad News produserte et knippe med låter som var dårlig bra og godt hørbare. En cover av Queens; Bohemian Rhapsody vakte også oppsikt med en 44. plass på UK Singles Chart. Brian May (Queen) var produsenten bak låt og album.

BAD-NEWS-1 BAD-NEWS-BOOTLEG

Rik Mayall spilte Bad News-bassist Colin Grigson, som i filmen More Bad News bor hos sin mor. Grigson arbeider i bank, men vil ikke avsløre dette når et kamerateam dukker opp foran utgangsdøren for å lage dokumentar om Bad News. (M)Rockumentaren tar for seg en gjenforening med bandet, hvor talent ikke nødvendigvis kombineres med god heavy metal-klisjé.

Rik Mayall var ellers rasende festlig som Lord Flashheart i Svarte Orm, og du er herved anbefalt å sjekke filmen her. Rik Mayall var ellers kjent for Bottom og The New Statesman.

PS: Hovedbildet er fra den legendariske konserten med Bad News på Monsters of Rock i 1986 hvor gitarist og vokalist Vim Fuego, får bank av publikum etter påstand om å være en reinkarnasjon av Jimi Hendrix.

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: @SolveFriestad