Negativ nr. 25

Forhåpninger kan av og til ha en sterk påvirkningskraft. Denne filmen hadde jeg sånn passe tro på. 

The Secret Life of Walter Mitty. Av og til er Ben Stiller knallbra som Ben Stiller i Ben Stiller-filmer. Egentlig ganske ofte.

Walter Mitty er en grå, men grei fyr som syns at arbeid med negativ er positivt. Mitty fremkaller nemlig bilder for fotografene i LIFE Magazine. Papirutgaven skal avvikles, og kun et nummer av magasinet gjenstår. Walter har mottatt et knippe med negativer fra fotograf Sean O´Connell (Sean Penn), og negativ nr. 25 skal brukes til den aller siste forsiden. Problemet er bare at nr. 25 har forsvunnet.

Selv om Mitty aldri har reist lenger enn sine egne dagdrømmer, drar han på et eventyrlig oppdrag for å lete etter Connell som hverken har mobiltelefon eller telefaks. Fotografen er også mindre tilgjengelig på morse og røyksignal. Vil Mitty få svar på hvilket bilde som er på negativ nr. 25, og skal han endelig få møte eventyreren som gjør at han selv skulle ønske han var en?

mitty-1947

Først og fremst skal en se bort fra noen rollseparti i filmen som ikke klarer å ødelegge helhetsinntrykket. Til tross for at dagdrømmer sjelden gjør seg bra på film, fungerer det bra her.   Reisen ender flere steder, hvor turen til Island er et flott bidrag med forfriskende landskap i amerikansk film. Som produsent, regissør og skuespiller, forelsket Ben Stiller seg i Island og dets landskap.

Filmen forteller en flott, og lun historie om å utforske verden og om å ta noen sjanser for å utfordre seg selv. Ben Stillers mimikk og måten han skuler på tvilsomme mennesker, bidrar til en del sjarmerende humor. Denne filmen har jeg rett og slett blitt glad i.

Den smågalne helikopterpiloten var forresten tiltenkt Kristofer Hivju, som måtte takke nei på grunn av innspilling av TV-serien; Game of Thrones.

Filmen er egentlig en nyinnspilling, hvor originalen er fra 1947. Men den har du trolig ikke sett.   karakter5

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: @SolveFriestad