Kålsalat

Ordet Coleslaw stammer fra det hollandske Koolsla, etter koelsla som betyr kålsalat. Ordet Veislakt er en jærsk oversettelse av Roadkill, som er en betegnelse for dyr som blir overkjørt og drept av motorisert kjøretøy. Ofte blir offeret liggende i veikanten etterpå. 

René Undem i Metal Hammer - juni 2014.
René Undem i Metal Hammer – juni 2014.

VEISLAKTColeslaw (Singel). La oss fortsette med å kalle en spade for en spade. René Undem er mannen bak Veislakt. Fyren fra Hommersåk (Nær Stavanger) liker å formidle både seg selv og bandet både høyt og lavt. Hvor pokker ble det av janteloven da? Den er hvertfall ikke tilstedeværende hos Veislakt-generalen.

I motsetning til artister flest, velger Undem å fortelle at Veislakt er et kanonbra band, at de snur opp ned på både publikum og livescene, men hva blir resultatet av en slik oppførsel, mon tro?

Undem har fått mye oppmerksomhet etter utgivelsen av Hommersand EP, fått flere livejobber, og skal selvfølgelig spille på Musikkfest 2014. I Metal Hammers juniutgave fikk han også oppmerksomhet i tattoverings-spalten.

Onsdag 3. juni gir Veislakt ut singelen Coleslaw. En helt ordinær låt i Veislakt-format. Scoopet.net har tidligere nevnt at bandet (gutta fra Subject Delta er med) kan beskrives som en litt hardere utgave av selveste Ingenting. Coleslaw vil slettes ikke revolusjonere musikalske ører, men den er litt som forventet, i typisk Veislakt-landskap. Ingen favoritt, men helt okei.

Undem skal uansett ha både kred og skryt for å være seg selv, og ha så pass med selvtillitt at en gleder seg til fortsettelsen.

Veislakt på Facebook.

 

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: @SolveFriestad