unødvendig rekruttering

Does it ring a bell? Navnet Jack Ryan er slettes ikke nytt, og er en karakter fra Tom Clancys bøker. back-is-jack

JACK RYAN Shadow Recruit. Kjært barn har mange navn, og i dette tilfellet har det kjære navnet flere kjente skuespillere. Allerede i 1990 ble Jack Ryan spilt av Alec Baldwin i Jakten på Rød Oktober. Deretter var det Harrison Ford som overtok stafettpinnen i Patriotens Spill fra 1992 og Overhengende Fare i 1994. Ben Affleck var samme mann i 2002 med Det absolutte mareritt.

Chris Pine er årets utgave av Jack Ryan, og denne fyren er kjent fra nyinnspillingene av Star Trek-filmene. Det hjelper lite, og personlig syns jeg han er en svært gjennonsnittlig og anonym skuespiller. Filmen starter 11 måneder etter 11. september 2001. Jack Ryan er en ukjent soldat som blir såret i Afghanistan, og som deretter belager seg på måneder med rehabilitering.

I nåtid har han blitt marineoffiser og må reise til Russland for å sjekke om Victor Cherevin (Kenneth Branagh) bedriver en økonomisk krigshandling mot USA.  Ryan får knapt nok tid til å stave AK-47 baklengs, før noen forsøker å drepe ham. Selvfølgelig er det kriminelle tilstander i Russland.

Dette er en film en kan gi et likegyldighets-stempel. Se den gjerne, men du kan gjerne la være, fordi dette har vi sett mange ganger før. Branagh er ganske kul, Keira Knightley er enda kulere, mens filmen blir helt grei tidtrøyte i svakt 4-land.

 

karakter4

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.

Redd for synkende valutaurs? Meld deg inn i scoopets Facebookside.