Deadmau5 kan brukes til?

Hva skal en vel si om den nye utgivelsen til Deadmau5? Hva skal det brukes til? 

DEADMAU5While (1<2) Universal Music. Nattklubbgeneralen var i fyr og flamme. Dance, elektro, house og dubstep-generalen var glad for denne utgivelsen. – Alltid kjekt med noe nytt fra den fronten, tenkte han.

Nattklubbgeneralen var ihuga fan av elektroniske lyder. Sånn sett passet det bra at han også var medeier og musikkansvarlig for flere større nattklubber som inviterte til dans, eller kanskje heller dance? 

deadmau5-while

Det var ikke swingfantastenes favorittsted. Blinkende neonlys i regnbuens farver og mye bass var bare en av årsakene til dette. Det nye albumet til Deadmau5 var en mangfoldig utgivelse etter nattklubbgeneralens smak. – Slik musikk skal en ikke nødvendigvis lytte til, men heller kjøre opp på nattklubbens stereoanlegg, til glede for de som liker å danse

På slike utested forekommer transer, eller noe som kan ligne på en transe. Gjerne hundrevis av mennesker på gulvet, hvor de i et ganske ned tempo, dabber opp og ned med føttene. De behøver ikke så mye mer enn elektroniske toner for å komme i en egen boble. Om musikken er vellaget og gjennomtenkt, er det selvfølgelig en fordel. En DJ kan gjerne starte med intense takter fra musikkvalget, og utover kvelden kjøre på med mer laid back musikk. Deadmao5 inneholder begge deler, og dette albumet passer kanskje best til slike steder. Som bakgrunnsmusikk vil det også duge, og blant 25 spor, er det noe for en hver smak – spesielt om en liker denne typen musikk, of course.

Personlig liker jeg de to mest komersielle låtene, som også er en slags remiks av hverandre. Altså. Avaritia og Gula er samme melodi, men allikevel forskjellige. Jeg sier ja takk til begge som sammen med The Veldt (fra utgivelsen: >Album title goes here<) som tre av de beste låtene jeg vet med Deadmau5. Ellers er det en fin pianosound og behagelige toner på den populære kanadierens nye utgivelse.

 

Fakta Deadmau5

  • Heter egentlig Joel Zimmerman, og er en av verdens mest respekterte elektroniske musikkprodusenter i dag.
  • Deadmau5 har tidligere sluppet fire kritikerroste album, hvor hans forrige (den med The Veldt), gikk inn på 1. plass – Billboard Dance/Electronica-listen.
  • Deadmau5 har vunnet flere JUNO Awards, vært nominert til Grammy og er den første elektronika artisten til å pryde Rolling Stone magasine.
  • Joel Zimmerman mener at hans nye plate representerer hans aller første fullendte utgivelse, hvor alle sporene har blitt plukket, editert og satt sammen med omhu for å skape det største og beste albumet han noen sinne har gjort.karakter4

 

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

scoopet-facebook-ny