Met** up y**r a**

Insense er et av de aller beste metalband som finnes i Norge, og De:Evolution er et solid bevis på det. 

Insense på Tribute 2011. (Foto: Sølve Friestad)
Insense på Tribute 2011. (Foto: Sølve Friestad)

INSENSE – DE:EVOLUTION (Mas-Kina/Amber). Denne har vært ute en stund, men innholdet er fortsatt like bra.

Insense ble til i 1999, og det er fortsatt primus motor; Tommy Hjelm, som spiller gitar og synger i bandet. Insense har selvfølgelig ikke fått så mye oppmerksomhet i inn- og utland som de burde, men de har allikevel vært på Europa-turné med In Flames, Ghost, Demon Hunter, Devin Townsend Project og Trivium, i tillegg til flere annerkjente festivaler.

Med sin fjerde utgivelse har Oslo-bandet fortsatt en imponerende evne til å være mester på å kombinere mykt og hardt. Det er mest hardt, men samtidig blir Insense blant de beste gutta i klassen. Snerrende gitarer og rytmer, god vokal fra Hjelm og velproduserte låter som gir klare tegn til at ingenting blir overltat til tilfeldigheten, og det er egentlig ganske groovy i et landskap mellom Slipknot og Killswitch Engage, samtidig som låten Radio nesten kunne vært en sak fra Faith No Moore.

DE:EVOLUTION er et forholdsvis jevnt album, hvor en godt kan spille alle låtene fra A-Å, men tre låter for nybegynnere kan allikevel være greit. Singelen Lethargy bør nevnes. Glimrende Sick is the Will og Meandering er en god begynnelse, i tillegg til den fete introen; Part 1 – Conception.karakter5

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

insense picture