Ølsmaking Hundvåg

Grafisk Bransjeforening i Rogaland inviterte til trivelig sammenkomst mot slutten av mai.

En Lambic kan også være f.eks. Framboise (bringebær) eller Kriek (Kirsebær). Dette er et utvale med kirsebærøl som ikke er spontangjæret, men hakket søtere, og ofte bra. Foto: Sølve Friestad
En spontangjæret øl kan også være f.eks. Framboise (bringebær) eller Kriek (Kirsebær). Dette er et utvalg kirsebærøl hvor ikke alle er en Lambic, men hakket søtere, og ofte bra. Foto: Sølve Friestad

ØLSMAKING UTEN STEDSANS. I konkurransen ROGALANDS DÅRLIGSTE STEDSANS, ville sØLve fått både medalje og pallplass. Til tross for en uforutsigbar GPS, kom jeg frem i god tid før ølsmakingen skulle starte på Lundvågen Naturskole, Hundvåg.

Smakerne kan kategoriseres som voksne, og noe eldre enn 18 år blant både kvinner og menn. Ni utvalgte sorter var på menyen, og selv om noen påstår de ikke liker øl, vil en slik smaking alltid motbevise påstanden. 

Det populære klosterbrygget; Chimay Bleu var opprinnelig et juleøl. Etter hvert ble det så populært, at det ble et helårsøl. Det er slettes ikke feil, da dette ølet alltid scorer høyt.

Både vinner og taper var forutsigbare. Taperen er blant mine favoritter, men behøver litt tilvenning hos noe. Boon – Oude Geuze er en spontargjæret lambic som kan fremme smaker som både eddik og eple, men mest av alt en forfriskende øl som mange mener ikke smaker som øl. Forsåvidt et godt poeng, men så lenge det er brygget som øl, er det øl.Utenom Chimay Bleu og Haandbryggeriets Hesjeøl, er det stort sett bare et poeng som skiller plasseringen, så jevnere kan det nesten ikke bli.

sØLve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

 

grafisk-rating

scoopet-facebook-ny