siste med Python

Søndag 20. juli ble den aller siste forestillingen fra Monty Pythons avskjedshow vist via satelittoverføring i Bryne Kino og SF Kino Stavanger. Scoopet gjorde dette intervjuet i forkant. 

FRA LONDON TIL ROGALAND. John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones og Michael Palin takket ja til en aller siste gjenforening og showet går for tiden i O2 Arena, London. Billettene til det første showet ble utsolgt i løpet av 43,5 sekund. 20. juli er det takk og farvel.

Scoopet tok en prat med kinoansvarlig; Erlend Serigstad på Bryne Kino for å høre om hans forhold til britene og billettsalg.

• Er du Monty Python-fan selv? mp-gruppe

– Ja, dette har jeg vokst opp med, ler Erlend.

• Hvorfor velger du å sette opp denne satelittoverføringen på Bryne Kino? 

– Jeg fikk ingen forespørsel, men fikk nyss i at de skulle streame det siste showet fra London. Da fikk jeg lyst til å være blant kinoene som skulle vise dette live. Da var det bare å finne ut hvem som hadde rettighetene, og deretter «gje gass».

• Er det en dyr affære?

– Nei, egentlig ikke. Men om det ikke hadde kommet folk, ville det blitt dyrt.

• Hvilke forventninger har du til showet – hva kan de levere? 

– Vel, de kan levere hva som helst. De sier vel selv at det er gamle sketsjer, men ikke på den tradisjonelle måten. Noe galskap har de nok funnet på, og når de fem karene er samlet, blir det stort sett tull og tøys. Det var vel ingen som forstod hvorfor de fikk holde på med Flying Circus-showet (1969-1974). BBC ga dem omtrent frie tøyler, og Monty Python fikk gjøre hva de ville.

• Vil dette bli det aller siste showet?

– De har sagt det blir det siste. De kaller det jo også One Down, Five to go, men de har også sagt at de har tittelen klar for neste reunion. Da skal navnet bli Two Down, Four to go…

• Hva er den festligste sketsjen?

–  Parrot-sketsjen blir trukket frem, og den er jo glimrende. Det er en klassiker, men om det er den aller festligste, vet jeg ikke helt. De har jo så mange bra sketsjer. Funny Walk er en annen klassisk sketsj.

Erlend go Friestad er elders enige om at Marching up and down the square også er rasende festlig.

• Har du en favoritt blant Python-gjengen?

John Cleese var gift med Hotell i Særklasse-skuespilleren Connie Both (Polly i midten) i 10 år.
John Cleese var gift med Hotell i Særklasse-skuespilleren Connie Both (Polly i midten) i 10 år.

– Nei, egentlig ikke. Det er hver enkelt som gjør at de fungerer så bra som en gjeng. John Cleese er jo en karakter i seg selv. Det er den eneste jeg har sett live – i Stavanger når han skulle finansiere skilsmissen. Kjekt å ha sett han live, og det var ikke bare hysterisk humor. Litt mer tilbakeblikk på tilbakeblikk og Monty Python. Det var ganske interessant siden jeg vokste opp med sketsjene, og har sett de fleste maange ganger.

Erlend liker også Hotell i Særklasse, og syns Tyskerne kommer!, er den beste episoden.

– Det som er festlig med Hotell i Særklasse, er også at de forsøkte å produsere en amerikansk versjon. Det var en av karakterene de ikke fikk til å funke, så de kuttet ut John Cleese sin figur. Jeg vet ikke om dette ble vist, men…

 

 

 

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

scoopet-facebook-ny