Trøbbel i Trondheim

NRK Super viser en animasjonsserie som heter Stallen. TV-serien er dubbet til norsk, og alle som sitter i studio er fra ca. Trondheim. 

– Jasså, ute og rir på hestene. Er det ikke bedre å bruke bilen når dere skal delta i årets vannpolomesterskap?
– Jasså, ute og rir på hestene. Er det ikke bedre å bruke bilen når dere skal delta i årets vannpolomesterskap?

HEST ER PEST. Jeg skal ikke påstå å være spesielt hesteinteressert, og egentlig syns jeg tenåringer og hesteinteresse kan dra dit pepperen gror. Min datter på fire år skal allikevel se på dette.

Det jeg har lagt merke til – utenom at alle er fra Trondheim – er at det er ekstremt mange problem her. Hvorfor havner den hesteglade glamourgjengen alltid i trøbbel? Er hestemiljøet så pass belastet i Trondheim?

I hver episode havner hestegjengen ut for skumle typer som enten stjeler hester, øh…stjeler hester eller stjeler hester. Egentlig husker jeg ikke så mange andre plott, og gjør mitt beste for å ikke følge med, men legger også merke til at det helst skal ris på hest – uansett hva og hvor de skal.

Problemene som alltid dukker opp må jo bety at hestemiljøet i Trondheim er kriminelt belastet, eller i det minste, tiltrekker seg kriminelle tjuvradder og lignende.  Kombinasjonen med sukkersøte stemmer, hest, stall, hest og kvisefrie glamourøse fargeklatter som snakker trøndersk, er ganske uutholdelig. På grunn av et oppblomstrende kriminelt miljø og interesse innen hestemiljøet, ville det trolig vært bedre å solgt hesten Orkan og de andre firbente vennene, slik at kriminaliteten trolig ville avtatt en hel del.

Nå kunne jeg sagt at dette egentlig er en fransk animasjonsserie som heter The Ranch: Furnée sans feu, men da blir jo denne artikkelen helt feil.

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

scoopet-facebook-ny