brygg selv – (så slipper andre)

Fredag 19. september inviterte Brygg Selv og Stavanger Øllag til hjemmebryggeraften. De involverte kunne levere inn eget skvip, smake på andres skvip, og endatil bli premierte for det. Og ikke nok med det. Det var også en fagjury.

høyde1haffymurphy
To av fire øldommere. Helge André Hafstad og Mike Murphy
2bryggervinner
Brattwurst bryggeri vant pris for Guinness-innspirert øl

EGENTLIG LITE SKVIP. Det blomstrer i hjemmebryggerbransjen!, og hele 23 øl ble levert inn til konkurransen. Det var overraskende mye godt øl, men hvem hadde trodd at en IPA skulle komme helt til topps?

For min del lærte jeg at det trolig ikke er så lett å brygge en Kölsch, da  ingen blant de tre fristet til gjensmak i hverken vorspiel eller nachspiel. Det kan jo være at dette egentlig bare er en pyton sjanger og.

Ellers var det bare et øl jeg tømte ut, og var ganske samstemt med premieringen denne kvelden. Vinneren som både hjemmebryggerne og fagjuryen stemte til topps var Bloody Rabbit Brewerys – Rabbit Hole IPA på 6%. Det var en verdig vinner, og Øles Nanobryggeri med MOM´s Orange & Pepper Saison 7,9% fortjemte også premie. Denne hadde et herlig pepperstikk og gjennomført balansert aroma.

Jeg ble ellers imponert over Klekkebekken Brygg som turte å levere Putin Pils på 4,5%. Jeg ble enda mer imponert over at den faktisk var bra.

Brattwurst Brygghus sin stout på 4,8% bør også nevnes. Dette var inspirert av Guinness, og var en velsmakende affære.

ølgjeng2 ølgjeng1

Det ble en særdeles trivelig kveld og med god hjelp fra Stavanger Øllag og Eyvind Ohm, er listen over vinnerøl komplett.

Tekst og foto: sØLve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

 

Hovedbilde: Hein Frode Hansen og Frode Dahle fra Bloody Rabbit Brewery.

 

vinnere-stavanger-øllag

Legg igjen en kommentar