Ny musikk

Her er del 2 av aktuelle artister som slipper ny lyd i september. Her er alt fra black metal til Mark Ohlson fra Jayhawks og endatil en tributeplate til Bruce Springsteens; Født i USA. 

1349. Old school is what old school does.
1349. Old school is what old school does.

1349Massive Cauldron of Chaos (Indie Records) 29. september slipper Blackmetal-veteranene en etterlengtet oppfølger til Demonoir fra 2010. Hvor noen artister i samme sjanger, sysler med mer nymotens lydbilde og fiksfakseri (ikke noe galt i det, altså) er 1349 beinhard, old school Black Metal med stor B og M. Den nye platen høres ordentlig stygg og politisk korrekt ut for fansen :-) 26. september har de releasekonsert i Oslo på Pokalen, og i oktober turnerer de Europa og deretter USA.

Mark OlsonGood-bye Lizelle (Glitterhouse). Denne karen er grunderen bak Jayhawks, og leverer nå sitt tredje soloalbum. Den norske vokalisten Ingunn Ringvold er med på både vokal og diverse instrument. Duoen har reist fra Armenia til Syd-Afrika, USA-Norge og fra Finland til Tsjekkia for å spille inn 11 låter med gjesteartister som Øystein Greni fra Big Bang.

The Men they Couldn´t HangThe Defiant (Vinyl Star). Britisk folk/punk-band som har holdt på i 30 år.

 

1modestyModesty-Blaise-live 1tovelov 1tyred-eyes

GormathonFollowing the Beast (Napalm) Beintung thrash/deathmetal fra Sverige som ikke er helt umelodisk.

EvergreyHymns for the Broken (AFM). Etter 2011 bestemte egentlig vokalist og gitarist; Tom S. Englund at inspirasjonen var så pass dårlig, at Evergrey skulle legge inn årene. Heldigvis gjorde de ikke det, og nytt studioalbum fra bandet som spiller mørk melodisk metal, er et faktum.

Dead Man´s TownA tribute to Born in the USA (Lightning Rod). Det er 30 år siden denne klassiske platen med Bruce Springsteen ble gitt ut. For meg ukjente artister som Jason Isbell & Amanda Shires, Low, Nicole Atkins og Justin Townes Earle er med.

ZodiacSonic Child (Napalm). Firemannsband som spiller småtung blues og rock og selvfølgelig slidegitar.

Kory Klarke – Payback´s a Bitch (Live Wire). Frontfigur fra selveste Warrior Soul med ny soloplate.

1-1349 1jamie.t 1kory-clarke

Modesty BlaiseLive (Pedro Records). Mange mener at dette Sandnes-bandet burde vært større enn de ble. Nå har de gitt ut en liveinnspilling fra Folken, 1990.

Tove LoQueen of the Clouds (Universal). Svensk artist som i sommer hadde en hit med Stay High (Habits remiz feat. Hippie Sabotage), som har passert dobbel platina i Norge. Hennes EP lå på 9. plass på VG-lista.

Tyred EyesElevator (Gaphals). Svenskenes andre plate, som er en oppfølger til fjorårets Ghost EP, hvor de beskrives som pop med punkdriv.

Jamie T.Carry on the Grudge (Virgin/Universal). Artistens første plate siden King & Queens fra 2009. Blir kalt for en manns Arctic Monkey, og har stukket av med to NME-priser, og blitt nominert til Mercury Prize for debutplaten Panic Pervertion fra 2007.  Er påvirket av både reggae, folkemusikk og punk!

 

LES OGSÅ: Ny musikk i september – del 1

 

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

scoopet-facebook-ny