Intervju: Tord og Gunner

Det er med kvinner som med elefanter. De er pene å se på, men bare problem på ha i hus. Uttalelsen kommer fra skuespilleren, regissør og forfatter;  Orson Welles, og var ment som en spøk, tror jeg. 

ELEPHANT RIDERS. Tord Eiken og Gunner Hjort Seren har ikke uttalt seg om hverken elefanter eller kvinner, men de to er halvparten av Elephant Riders som er et tributeband til det anerkjente amerikanske Clutch. Denne gangen valgte Scoopet å gjøre en ny vri på intervjuet. Derfor har Tord og Gunner fått samme spørsmål, uten å være i samme rom. Hvor samkjørte er de egentlig?

 

Hva er Elephant Riders?

TORD. Elephant Riders er den tredje full lengderen til Clutch, samt at Elephant Riders er første sporet på denne platen. For ikke å glemme at det også er et tribute band til Clutch.

GUNNER. Elephant Riders er det råeste Clutch tributebandet ever.

 

Hvor opptatt var du av Clutch før dere startet  E.R?

TORD. Jeg var vel aldri, og er vel ikke noen blod fan av Clutch, Jeg har ikke vært på en eneste konsert med bandet (helst skulle jeg vel ønsket å gjort Hellacopters) hehehe. Men jeg digger lesten de lager låtene på, groovet og variasjonen i materialet de serverer. Det var vel heller aldri gitt at det var Clutch vi plent skulle gjøre i utgangspunktet, det ble bare sånn da vi hadde muligheten til å sette sammen et solid band bestående av gode kompiser som kunne gjøre materialet til clutch på en verdig måte.

GUNNER. Lite, men ble oppmerksom på Clutch mens vi drev med Shotgun.

 

Er det viktig å høres mest mulig like ut som originalen, eller er det viktigst å få egne tolkninger?

TORD. Det som er viktig for meg er at vi presenterer materialet på en verdig måte, og at vi kan skape noe for et eventuelt publikum som vil komme å oppleve låtene til Clutch live…. Ingenting er vel verre en å høre dårlige eller herpa cover versjoner av gode låter. Dersom vi kan tilføre vår egen signatur eller schwung på låtene så er vel det et pluss.

GUNNER.  Jeg vil si ja takk til begge deler, selv om det meste av låtene vi fremfører er tilnærmet identisk. Det er vår tolkning som igjen betyr at det var guddommelig fra børjan?

 

elephant-riders-inni
Elephant Riders live på Bryne

Favorittalbum og låt med Clutch?

TORD. Sykt vanskelig spørsmål, men om jeg må velge et album faller nok valget på: From Beale Street to Oblivion. Å si en låt er nesten enda verre, men valget blir vel: Child of the City.

GUNNER. Forferdelig vanskelig den der, akkurat nå er vel Drink to the Dead  jeg merker jeg går å nynner på, og av album blir det Basket of Eggs som snurrer nå

 

Dere er egentlig en gjeng med svært flinke musikere, og live låter det fett.

Hvilke andre band har du spilt med?

TORD. Jøss, kjekt å høre! Takk for det. Ehm, herregud, hvor skal en starte – har jo spilt siden tidenes morgen men det har i all hovedsak dreid seg og om ubetydelige lokale konstellasjoner, med fokus på å ha det gøy. Det har blitt mye studio og session arbeid i årenes løp for å hjelpe band i øst og vest, noe som har vært utrolig gøy ingen nevnt ingen glemt.

GUNNER. Har spilt i ymse metalband siden begynnelsen av 80-tallet. I nyere tid er det Hatefuel, Skallebank og Shotgun i tillegg til Elephant Riders.

 

Hvem bestemmer hvilke låter dere skal spille live, og er det vanskelig å plukke ut hvilke?

TORD. Det er en kollektiv greie, hvor alle har sine 5 cent. Det er utrolig vanskelig å velge låter fra katalogen til Clutch, men vi prøver å ha et fokus på å velge låter som får settet til å leve og skape en stemning slik at publikum får mer en opplevelse enn en «ren konsert» om du vil. Settet skal nå fylles opp fremover slik at vi kan mikse og trikse så mye vi vil.

GUNNER. Det er vanskelig å velge da vi aller helst ville spilt alt og alle fra ende til annen. Derfor er trolig alle med i utvelgelsen.

 

Har dere gitt opp å øve inn Clutch-låter på grunn av at de er for vanskelige?

Vokalist Erik Haugen er vokalist i Elephant Riders. Her ser han på konsert med Elephant Riders.
Vokalist Erik Haugen er vokalist i Elephant Riders, men når de spiller instrumental, går han gjerne ut på scenen for å være publikum.

TORD. Nei det har vi enda til gode, det er litt av luksus problemet vi har – at alle medlemmene har lang fartstid og er rutinerte på sine respektive instrumenter, samt at vår vokalist Erik Haugen i tillegg til å synge er en veldig habil gitarist, stort-sett jammer vi låta inn i løpet av 30min – så jeg vil heller si at vi har fremdeles litt å gå på. Selv om jeg har en ønskelåt i «Burning Beard» som jeg ikke har lagt på bordet enda da dette vil gi meg personlig flere utfordringer hehehe.

GUNNER. NIX:-)

 

Hva ville Clutch sagt om de stod foran scenen og så dere live?

TORD. – YOU GUYS SUCK! Eller «- You guys owe us some cash» he. Nei, forhåpentligvis ville de synes at vi tolket materialet deres på en verdig måte. Så håper jeg for øvrig at dette aldri vil bli en realitet.

GUNNER. Jeg håper vår fremføring ville gjort dem stolte av det de gjør og hva vi gjør på grunn av dem.

 

 

 SE OGSÅ. Scoopets liveklipp fra Elephant Riders på BryneRocken.

 

 

StonesÅdei spiller også i kveld. Har dere hørt bandet, og har dere forhold til The Rolling Stones?

TORD. Jeg kjenner Steinar og Ørjan fra før, men jeg har aldri hatt gleden av å oppleve dem live – men ryktene på bygda vil ha det til at det er veldig bra, så jeg gleder meg.  En litt artig historie er at tre av medlemmene i Elephant Riders faktisk var på god vei til å stable sammen et band med Steinar og Ørjan, i forkant av det som til slutt endte opp som Elephant Riders – Så det skal bli utrolig gøy å endelig få dele scene med gutta fra HÅ.

GUNNER.  Jeg kjenner godt Steinar fra tidligere band, og Ørjan har vi stiftet bekjentskap med i senere år i et prosjekt. Personlig har jeg lite eller intet forhold til The Rolling Stones.

 

Hva kan folk forvente av Elephant Riders på livescenen?

TORD. Det vil bli heftig, dyp, kompromissløs, groovy og ikke minst lidenskapelig Rock ´N `Roll av ypperste klasse, presentert «the Clutch way». De mer kjente låtene som The Mob Goes Wild og Electric Worry vil garantert bli servert.  Geir Kristiansen har vært borte fra bandet noen måneder, men er tilbake nå. Iveren er vel større enn noen gang.

GUNNER. Full øs rett fra levra Rock&Roll de ikke klarer å sitte stille til. Man får nemlig rockefot av Elephant Riders.

 

 

Elephant Riders: Tord Eiken, trommer, Geir Kristiansen, gitar, Gunner Hjort Seren, bass, Erik Haugen, Vokal og Arnt Kåre Flugsrud, organist.

 

  • Clutch på Wikipedia
  • Clutch er et amerikansk rockeband fra Maryland, etablert i 1990. Debutalbumet Transnational Speedway League ble utgitt i 1993, og pr. 2010 har bandet spilt inn ni studioalbum, fem konsertalbum, tre samlealbum og tre EP.
  • Bandet kom ut med albumet «Earth Rocker» i 2013, som har blitt tatt godt imot av fans og musikkanmeldere. Mange mener at bandet spiller på topp på denne platen og at bandet fortiden aldri har vært så bra som det er pr. dags dato.

 

Tekst og Foto: Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

scoopet-facebook-ny

Legg igjen en kommentar