Pure hard rock

Jeg er stor fan av Bergens-bandet Audrey Horne. Nå er de klar med ny plate, som allerede har høstet enorme kritikker fra både inn- og utland. 

Audrey Horne - Live på Norway Rock. Foto: Sølve Friestad
Audrey Horne – Live på Norway Rock. Foto: Sølve Friestad

AUDREY HORNEPure Metal. (Napalm Records/Indie). Det er ikke så mange uker siden jeg så bandet live,og som vanlig skuffer de ikke. I kategori rock/hard rock, er Audrey Horne blant det beste du kan få med deg på en livescene.

Jeg håpet i det lengste at albumet Pure Metal skulle bli en majestetisk åpenbaring, men etter alt for mange lytt er den fortsatt ikke helt der oppe. Som anmelder kunne jeg definitivt kjørt safe, og gitt den karakter 5, som de fleste andre i inn- og utland har gjort, men helt ærlig ville det ikke vært.

Jeg syns albumet er bra men ikke fabelaktig, og liker flørten med 70-tallets rock i cirka Thin Lizzy-landskap.  Allikevel er helhetsinntrykket på det jevne, og jeg blir ikke bergtatt. Dessuten syns jeg metal kunne blitt byttet ut med rock eller hard rock.

Mitt favorittalbum med Audrey Horne er fortsatt den litt tyngre og heftigere debuten; No Hay Banda fra 2005.

Alt i alt syns jeg leserne skal sjekke platen før på grunn av heftig høye kritikker. Får du sjansen til å se dem live, er det ingen grunn til å nøle. Syns du denne anmeldelsen er av det mer syltynne slaget, har du trolig også rett i det.

Flunk ny musikkvideo kan jo være en god begynnelse.

karakter4

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Audrey Horne - live, Tribute. Foto: Sølve Friestad
Audrey Horne – live, Tribute. Foto: Sølve Friestad