alien vs. human

Noen TV-serier liker vi bedre enn andre. Noen orker en kun se et par episoder av, mens andre gir antydninger til svettetokter. Så er det serier som Falling Skies. 

Falling-skies-stort-bilde

FALLING SKIESSesong 3. I den tredje sesongen er det 2 år siden verden ble et mer eller mindre postapokalyptisk sted å bo. Aliens har innvadert kloden, og de er oftest fiendtlige. Men det finnes unntak. Vår motstandsbevegelse har startet et samarbeid med en gjeng utenomjordiske vesen som jeg er usikker på hvor godt jeg liker. Sammen skal de krige mot aliens, og forsøke å vinne tilbake kloden.

Den første sesongen fikk en firer. Den andre fikk fem, men nå er jeg tilbake på karakter fire igjen. Falling Skies byr på mye bra action, men samtidig syns jeg at det tidvis koker litt ut i kålen. Om de tre første sesongene hadde blitt til to, ville det vært mindre dødtid.

falling skies season 3

Selv om det er mye krig, konflikt og forviklinger, går det litt i samme dur. Uansett – science fiction-fans bør jo egentlig få sett dette, men forvent noen middelmådigheter under veis.

 

Den er ellers godt produsert, og gir stort sett et realitsisk bilde av de utenomjordiske krekene som nebber med mennesket. Noen skuespillere er bedre enn andre, og den alltid undervurderte Will Patton, er alltid en fryd å se på film. Noah Wyle, Sarah Carter, Seychelle Gabriel og Colin Cunningham fortjener også å bli nevnt. For å ikke røpe mer om hva dette egentlig handler om, kan dere heller lese anmeldelse av sesong 1 og sesong 2.

karakter4

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no