Uvirkevill tilstand

Kanskje det har vært like ville tilstander i Bryne Mølle tidligere. Kanskje ikke. Er usikker på hvor heftig den heftigste konserten med for eksempel Ranglerock var. 

LØRDAG 6. SEPTEMBER. Egentlig skulle denne omtalen blitt lagt ut søndag 7. september, så jeg antar at de fleste har sett bilder og lest artikler om The Scams, Amaranthe og Communic i de større avisene og internettstedene for Rogaland og Jæren.

 

 

Kveldens program var enda mer internasjonalt og fengende enn fredagen, for så sier billettsalget, hvor det ble solgt i underkant av 300 billetter. På grunn av utsolgt ble folk nektet adgang, som er en fabelaktig fin nyhet for BryneRocken som tidvis har slitt med antall besøkende. Scoopet var på plass for de tre siste band, og gikk derfor glipp av Screams of Scarlet, Hög og Withem.

 

LES OGSÅ: Rock for få

 

The Scams

the-scams-hoved
The Scams. Foto: Sølve Friestad

De er ikke alene, og det finnes mange av denne typen.

The Scams er nok et svensk bans som spiller pur svett rock, som innimellom har fortjent n´roll etterpå. Gutta har hatt et forholdsvis hektisk turnéliv etter lansering av den nyeste platen; Bombs Away, og Bryne var deres foreløpig siste konsert dette året. Svett rock av type The Scams, fungerer alltid på BryneRocken. En blir allikevel ikke aldeles bergtatt av låtene, da det faktisk går litt i samme duren, som det heter. Selv om rock ikke nødvendigvis bare er rock, er The Scams uansett et band med svett livsglede og en god representant for en litt typisk sjangeren av type rock.

 

Communic

Denne trioen fra Manda spiller velprodusert og progressiv metal.

communic-inni
Communic. Foto: Sølve Friestad

 

Communic har holdt det gående siden 2003, og er/var faktisk signerte på selveste Nuclear Blast – et av verdens største plateselskap innen metalsjangeren. Før Communic var Oddleif Stensland (Gitar/vokal) og Tor Atle Andersen (trommer) i Scariot.

Å være på en konsert med Communic betyr ikke nødvendivis brutal metal, skrik og skrål. Trioen leverer varene og det er progressiv rock og metal som er budskapet, men lite blir avgjort på tilfeldigheter, og gutta er flinke på scenen.

Av og til fikk jeg tanker til en oppjustert versjon av Queensrÿches The Warning, men fete gitarsoloer og sindig presentasjon av velkomponert progressiv metal er sjelden helt feil.

Trioen har tydeligvis en hel del fans denne kvelden, og alt i alt var dette en fornøyelig konsert og en fin booking.

 

 LES OGSÅ: BryneRocken fredag

 

Amaranthe

Jeg har aldri vært på en så livlig konsert i Mølla tidligere. Før kveldens siste konsert, var det fullstappet foran scenen, og det tok mildt sagt helt av, og det føltes nesten uvirkelig, eller uvirkevill for å gjøre en lang historie kort.

Elize Ryd. Foto: Sølve Friestad
Elize Ryd. Foto: Sølve Friestad

Svensk/danske Amaranthe viser seg å være en innertier i årets booking, og det er fett som fan. Om Elize Ryd hadde vært ei dame med ekstremt uren hud på 200 kilo, er jeg usikker på om bandet ville vært like pop på Bryne. Kanskje ikke alle blant publikum har hørt allverdens på hverken Amaranthe eller tidligere band som har spilt på BryneRocken? Men slapp av, det gjør ikke noe, og bandet har fortjent fullt hus.

Amaranthe består av tre vokalister. I tillegg til nevnte Elize Ryd, har de også med to menn (Jake E. Lundberg og Henrik Englund) på lean og growlvokal. For min del er det The Nexus som har fått mest oppmerksomhet i heimen. Som de fleste vet, er dette en killerhit, og det var fett å få sett denne live.

Amaranthe strålte på scenen, og de gir både seg selv og publikum en helt spesiell energi. Bandet har nylig vært på turné med Sabbaton, men å behandle publikum på korrekt måte, har de trolig lært for lenge siden.

Om en lytter nøye til Amaranthe får jeg tanker til svensken E-type (Bo Martik Erik Erikson), som også visste hva som skulle til for å produsere en hit. Amaranthe er nemlig/tidvis inspirert av samme type lydbilde, og kanskje det er lov å si at dette er metallens kompliserte svar på E-type?

Samtidig var Amaranthe mye mer brutale på enkelte låter enn forventet, og sånn sett er det egentlig lett å gi dette enormt gode livebandet, godkjent og vel så det.

scoopet-facebook-ny

 

Alle foto i denne artikkel kan krediteres til undertegnede, utenom et bilde. Vokalist Jake E. Lundberg var svært interessert i å låne Scoopets kamera for å fotografere anmelder og resten av publikum. Hvilket bildet dette er, får du nesten finne ut av selv.

Terje Høiland og mange fler var fornøyd med kveldens artister. Foto: Sølve Friestad
Terje Høiland og mange fler var fornøyd med kveldens artister. Foto: Sølve Friestad

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no