bad movie

Hvilken dårlig dritt film i to ord denne amerikanske komedien med Seth Rogen er. 

Denne filmen har ingenting å gjøre med Bad Neighbours, men er bare en god utkantstrøkfilm
Denne filmen har ingenting å gjøre med Bad Neighbours, men er bare en god utkantstrøkfilm

BAD NEIGHBOURS. Den lite likande Zac Efron spiller filmens fløteste pus; Teddy Sanders. Han er en endimensjonal  dude som liker å feste. Yey! Sammen med et knippe klantskaller (studenter i sin verste alder), blir de (Delta FI) nabo hos den mer fintfølende familiefaren Mac Radner (Seth Rogen), som bor en 5-årings steinkast ifra. Egentlig er det ikke så lenge siden de ble en familie, og egentlig skulle de ønsket mer fres i hverdagen. Å ha sex på kjøkkenstolen mens lillegutt ser på, duger ikke lenger.

Vårt ektepar heiser derimot ikke det amerikanske flagget når nabohuset blir invadert av neanderthalere. – Bedre føre var, enn treg i oppfattelsen, tenker de. På innflytterfesten slippes rockefoten løs, men ekteparet har ikke tenkt å gjøre dette hver kveld. Det har derimot Delta FI.

Nabobråket er igang, og det ene fører til det andre, som fører til det tredje og så videre.  Ingen andre naboer bryr seg om det hverdagslige kveldsbråket, og som i en postapoalyktisk verden som ikke eksisterer, får de lov til å oppføre seg som den gjør det.

OM en trekker ifra alkohol, sex og dop, passer de voksnes oppførsel og planlegging best i en barnehage. Dialogens kondis burde vært unnagjort på 30 minutt, men så skjer jo ikke. Det vil si at en får rundt en time med håpløse samtaler, fyllerør, sus, dus og bollemus.

Filmen har noen få morsommheter. Stikkord er melkespreng, airbag og en slosskamp mot slutten, som også inneholder reperasjon av et kjærlighetsforhold som ingen bryr seg om. Efron har jeg allerede nevnt, men den ofte gode Seth Rogen redder heller ikke denne filmen fra å bli nær en katastrofe. Regissør Nicolas Stoller skuffer også. Han har tross alt laget festligheten; Forgetting Sarah Marshall.

Urealisme gjør seg som regel verst i komedier, og denne gir deg svaret på hvorfor.

 

 

Karakter2

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: @SolveFriestad