Snill fe, dyp søvn og nag

Et kjent eventyr kan fortelle om Tornerose som sov i 100 år, som gir grunnlag til liggesår, stive muskler og det som verre er. Hva om eventyret var annerledes?

– Hvorfor har du så rar hatt på hodet, Angie?
– Hvorfor har du så rar hatt på hodet, Angie?

MALEFICENT. Møt Maleficent – en skjønn ungdommelig fe som bor på et eventyrlig sted som bare nesten er kjemisk fritt for mennesker. Maleficent forelsker seg i Stefan, som bor på et slott. Kanskje de kan bli et kjærestepar?

I likhet med ungdommelig vennskap og høyere alder, svikter både vennskap og kjærlighet i voksen alder. Maleficent og kjekkasen har mistet all kontakt og bare en av dem blir grådig. Landets konge ønsker å vise hvorfor han er konge, og bestemmer seg for å erobra Maleficents (Angelina Jolie) eventyrlige sted. Et blodig slag utnevner allikevel kongen til taper, og Maleficent er fortsatt ubeseiret.

Kongen bærer nag til Maleficent. Derfor vil personen som dreper Maleficent, bli landets neste konge. Stefan (Sharlto Copley) bestemmer seg for å utnytte barnlig vennskap for å møte Maleficent. Snart skal hun dø, og Stefan vil bli den neste kongen.

…men i eventyr kan alt skje, og ikke alt går som planlagt for noen, og derfor velger scoopet å ikke røpe mer. Stilig, ikke sant?

Det en vil legge mest merke til i filmen, er den forferdelige skuespilleren som er Stefan. Selv om Sharlto Copley klarte seg bra i den glimrende; District 9 (2009), er han irriterende dårlig i Maleficent.

Jeg tror Angelina Jolie kler denne rollen bra, men blir tidvis usikker på om hun egentlig er komfortabel i sine forskjellige kostymer og den noe latterlige hatten med horn. Jeg setter ellers stor pris på omskrivning av Torneroses historie, og syns den er fabelaktig. Under pressevisning ble jeg også i tvil på om dette vil bli en genierklært perle, eller en kalkun. Den har egentlig litt av begge deler.

På sitt beste er dette en svært underholdende opplevelse. På sitt verste kan en se at spesielt tre feer og annet CGI-arbeid kunne vært bedre og at noen karakterer og enkelte situasjoner blir et snodig skue.

 

karakter4

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: @SolveFriestad