Best B***job ever!

Kjetil Jikun har brygget øl i utlandet, igjen. Dette ølet blir ikke tilgjengelig på vinmonopolet, men skulle en havne på en kul ølbar, kan det være den finnes der.

best-brewjob-ever-bilde

THE BEST BREWJOB EVER ble bryget i Tyskland sammen med Freigeists Sebastian Sauer i mars, og hadde premiere på CBC tidligere i år.

 

• The Best Brewjob Ever – Imperial Alt Beer 11% • Freigeist Bierkultur/Nøgne Ø • German-Norwegian Collaboration  

Ølet har brune, nesten lyserøde toner med vinøs aroma og fruktig sødme, uten å bli baktung. Den er trolig ment å være en Barley Wine, men et hint av kaffearoma gir også relasjoner til en god Brown Ale i annerledeslandskap.

Det er sjelden jeg mener at en flaske må/bør deles, men denne er så pass heftig at den godt kan deles på to. Jeg er ikke helt fornøyd med helheten i ølet, men den er heller ikke vond. Derfor er det verdt sjekke ut om en skulle få sjansen. Kanskje problemet er at den ikke er vinøs nok, da jeg er fan av type Duchesse de Bourgogne, i tillegg til å ha et lite alkoholstikk.

Skulle du for eksempel være på en hytte, hvor de andre er ute på vift, er mine erfaringer at den også funger bra alene. Selv om en del ølsnobber vil reagere kraftig (Lighten up!), syns jeg ølet fungerte bra til musikalske toner fra Andrew W.K – She is Beautiful, George Baker Selection – Little Green Bag, Black Debbath – La ungene slippe korps, Smash Mouth – I´m a beliver, Invincible – Heart of Courage og Fair to Midland – The Greener Grass.

Karakter: 4,5/6

 

sØLve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

scoopet-facebook-ny