fin historietime

Mennesker adopterer hunder. Hvorfor kan ikke hunder adoptere mennesker?, spør hunden Peabody som har blitt adoptivfar til guttungen Sherman.

PEABODY & SHERMAN. Bikkja Peabody er av det mer irriterende slaget, men vi liker han. Peabody vet alt, mer om det meste og mest om de fleste. Han er businesshund, forsker, gourmetkokk, to ganger olympisk mester og så har han selvfølgelig funnet opp en tidsmaskin, løst politiske konflikter og funnet opp borrelåsbukse. Peabody har møtt William Shakespear, Leonardo da vinci, kjente komponister, Lincoln og egentlig hvem som helst. Når en har tidsmaskin blir det ingen begrensninger på slikt.

Filmen starter med en presentasjon av Peabody. Han er en hund som ikke liker å lukte andre i baken. Som liten var han en liten foreldreløs besserwisser som stilte spørsmål ved å hente pinner. – Hvorfor skal jeg det, du kaster den jo bare ut igjen, sa Peabody. De fleste mennesker syntes at denne valpen var en litt for sarkatsisk hund med egne meninger, men Peabody klarte seg bra uansett.

I voksen alder har han adoptert Sherman. De to er beste venner, og Sherman ser frem til sin første skoledag. Alle vet at Sherman er adoptert av en hund, og spesielt en frekk jentunge skaper problem. Dette resulterer i foreldremøte og fare for at Peabody kan miste foreldreretten til Sherman, og så er vi i gang.

Dette er en underholdende film hvor flere historiske begivenheter blir fortalt med innlevelse og fin, lun humor. Langs veien møter våre venner flere personligheter som har gjort nyttigere ting! enn både Tone Damli Aaberge og Miley Cyrys. De aller minste vil ikke forstå bæret av dette, så kanskje ungene bør være minst 5 år.

karakter4

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Trives du best i nåtid? Join scoopet.net på Facebook.