Vi vandrer med freidig mot!

Det er gitt ut fire sesonger med The Walking Dead, og 13. oktober startet sesong 5 på Fox Channel. Den populære TV-serien holder fortsatt koken. 

walking-dead-4

TWD – Sesong 4. Jeg har sagt det før, men sier det igjen. Den første sesongen var veldig bra. Nr 2 var bra. Den tredje var enda bedre enn de to første, og sesong 4 er svært bra. Selv om jeg aldri vil bli frelst på zombier, blir de fortsatt kalt for vandrerne av de gjenlevende menneskene. Vi starter hvor forrige sesong slapp, og er fortsatt i det forlatte fengselet som har blitt et fristed for gjengen vi har fulgt i flere sesonger.

Utenfor det inngjærede området lusker vandrerne truende rundt, men i zombielandskap er de ikke så glupe. I den sjette episoden skjer det så mye nervepirrende at episoden avslutter til ettertanke – altså er det ingen avslutningsmusikk når rulleteksten kommer. The Walking Dead er i en spektakulær utviklingsfase, et nytt fjes vender tilbake, og ingenting vil noen gang bli som før. Aldri før har det vært så mange vandrere blant både levende og døde, og aldri har samholdet vært mer fraværende.

 

Les også: Anmeldelse av sesong 3

 

Det ryktes å være et fristed for alle. Kan dette være som nåtidens paradis? Hva skjuler seg egentlig i enden av jernbanen som lokker de fleste menneskene mot et bedre liv?

Etter de første episodene er det lov å tenke gjentagelse fra forrige sesong. Heldigvis blir det en solid utvikling som gjør at jeg fortsatt hyller denne TV-serien. Den hadde fått 6 før 4, og stemning, regi, produksjon og skuespillere er egentlig upåklagelig. Det er også vist seg at ingen hovedrolleinnhavere er udødelige, og hvem som helst kan forsvinne. Det gir også en ekstra nerve. Den siste episoden i sesong 4 har en fin og forlokkende avslutning som gjør at en gleder seg til fortsettelsen.

Mine favoritter er Norman Reedus ( Armbrøstfyren Daryl Dixon), Lauren Cohan (Maggie Green), Dania Gurira (Michone) Scott Wilson (Hershel Greene) og omsider Andrew Lincoln (Rick Grimes).

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

karakter5