Et lite «klikk»!

Et lite «klikk» er alt som skal til. Kanskje en denne gangen redder et sulterammet land med oppdateringen, eller kanskje alt går rett vest?

OPPDATERING. Dette vemmelige, udefinerbare ordet. Klikk på oppdater og resten gjør seg selv. Så enkelt er det sjelden, og i helgen fikk scoopet.net en nesestyver for egne historiebøker.

Vi har sett det før, og vi vil se det igjen. Jeg er svært forsiktig med oppdateringer, og på min iPhone 4 S, har jeg ikke oppdatert til ios7. Jeg kjenner flere som tok denne oppdateringen, og jeg kjenner like mange som fikk problem etterpå. Da er det bare å vente på at kloke hoder legger ut oppskrift om forbedring på interwebb. Endatil de med nye telefoner fikk problem.

Apple er trolig en av verstingene med  lansering av nye tjenester og produkt som ikke holder mål i rotteracet om å være først ute. Folk har endatil problem med det nyeste vidunderet. iPhone 6 har trolig mange problem, men jeg vet om en som må ta omstart på telefonen hver gang han bruker kameraet til å filme med.

 

Fredag 21. novemberwrpress

Som tidligere nevnt, er jeg bevisst treg med oppdateringer. I mitt tilfelle fikk jeg mail om at WordPress hadde oppdatert scoopet.net til versjon 3.8.4.

Av uante grunner, fikk jeg også mail om at jeg burde oppdatere til versjon 4.0.1. Egentlig overser jeg slike meldinger, men akkurat denne fredagen valgte jeg å oppdatere. Et klikk er alt som skal til. Selve oppdateringen er fort gjort, men så startet problemene. Scoopets forsideartikler forsvant, og bare annonsefeltet var igjen. Typisk…

Etter hvert fant jeg en video om nedgradere til forrige versjon. Et interwebb-orakel fra Australia hadde laget en oversiktelig video og jeg er temmelig sikker på at oppskriften ble fulgt. Forsiden viste et helt kapittel med feilkoder, samtidig som det var umulig å logge seg inn som admin.

Det er en håpløs oppgave å få kontakt med de involverte fra Word Press, og utenom å få anbefaling om å ikke nedgradere, er det mange datakyndige mennesker som vet lite om WordPress. Mine tanker var at jeg kanskje hadde slettet hele arkivet med nesten to års arbeid. Om så var tilfelle, ville jeg ikke orket å begynne på nytt, og scoopet.net ville vært over for alltid.

Heldigvis fikk jeg kontakt med utvikleren av Scoopet.net, som faktisk visste bedre. Thor Oliversen brukte lørdags kveld og store deler av sønDAG for å hjelpe, og til  slutt var alt som før. Jeg er selvfølgelig evig takknemmelig da en i utgangspunktet er ganske hjelpesløs.

Søndag ettermiddag var alt i orden, og jeg mottok ny mail fra WordPress. – Please update your site to WordPress 4.0.1. Updating is easy and only takes a few moments. 

 

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

scoopet-facebook-ny