Intervju: Naithzirk

Kristian Risheim Kristiansen sysler med flere musikalske sjangre. I tillegg til å spille leadgitar i det oppløste metalbandet Saints in Sin (Nå Raising Insanity), er han for tiden opptatt med eget prosjekt. Kristian er nemlig mannen bak det elektroniske prosjektet NaithZirk som ble til i 2011, og nå har han gitt ut sin mest tilgjengelige låt. 

naithzirk2

AwsmNess. Når en hører på NaithZirk album fra tidligere i år, har den musikalske retningen forandret seg noe. Fra å være enda mer opptatt av DubStep/electron og flørte med House og Tecno, har Naithzirk gitt ut sin mest tilgjengelige låt noen sinne.

AwsmNess  gir mindre relasjoner til de mest ekstreme låtene til for eksempel Deadmau5 og Skrillex, og Naithzirk er mer tilgjengelig for et bredere publikum. Kan det bli en radiohit som artisten Sash var for maaange år siden? Men der igjen – hva må en egentlig gjøre for å bli spilt på radio i dag?

Scoopet syns uansett at AwsmNess er en fet låt med god dybde, bra rytme og melodi, i tillegg til å by på variasjon. En fengende sak der, altså.

Det var på tide å ta en prat med artisten bak AwsmNess.

 

Kanskje du først kan fortelle om din sivile status?

– Jeg er 25 år gammel, kommer opprinnelig fra Åmøy som er en liten øy utforbi Stavanger. For ett år siden flyttet jeg og min samboer til Stavanger sentrum der vi trives veldig godt.  Jeg jobber som selger for Score Group Plc , der vi er et multi internasjonalt firma som opererer hovedsakelig med ventiler innen gas og olje industrien.

 

Når fikk du sansen for elektronisk musikk?

– Jeg har alltid vært den type karen som liker all type musikk, men fikk skikkelig sansen for elektronisk musikk når Skrillex slo igjennom.

 

Har denne interessen vært problematisk med tanke på å spille gitar i metalband?

– Overhode ikke. Som gitarist i Raising Insanity er ikke dette noe problem, og de gir meg fin support…tror jeg, hehe.

 

Les også: NaithZirk i Lyden av Rogaland

 

Har du blitt hakket mer kommersiell med AwsmNess?

– Jeg har fått veldig god tilbakemelding på AwsmNess. Jeg legger merke til på statistikken beveger seg oppover. Men tittelen kommersiell vil jeg ikke påta meg. Jeg vil være godt kjent før jeg tar den tittelen.   

 

Hva var idé bak AwsmNess?awsmnaith

– Idê ble vel til når jeg satt meg ned med Macén og tenkte, «jeg må finne på nå tøft noe». Deretter realiserte jeg disse tankene og laget flere melodier som jeg syns var så tøffe at låten var helt AwsmNess.  

 

Hvor lang tid bruker du på å fullføre en innspilling og planlegge en låt i dette landskapet?

– Det varierer veldig. Det kan ta noen dager/uker å lage selve sangen, hvor miksing og mastring kan ta veldig lang tid. Det handler også om å ikke  er jobbe alt for mye med en sang og faktisk være fornøyd med låten som den er, og uten å overarbeide den.  

 

DubStep har blitt ganske inn i tiden, og blant annet Korn har en knallbra liveplate hvor de bruker DubStep mye.

Hva syns du om kombinasjonen?

– Helt konge! The Path of Totality av Korn, Thumbs up!

 

Kunne det blitt aktuelt og startet et metal/dubStep-band?naithzirk

– Jeg har tenkt på det, og det hadde vært meget rått. Om jeg kan overtale de andre bandmedlemmene, så kanskje det kan skje en dag. 

 

Naithzirk er et enmannsprosjekt.

Hvor vanskelig ville det vært og fremført låtene live?

– Jeg må i tilfelle få roen på DJ-ing. Om jeg gjør det, vil det funke bra. Jeg har ønske og planer om å spille live, men dessverre stopper det litt når jeg ikke har ordentlig live DJ-utstyr.  

 

Sjekk: AwsmNess på Soundcloud

 

Det er ellers en uting når en låt blir remikset både høyt, lavt og bredt.

Når har en låt blitt remikset for mange ganger?  

– I tilfeller når artisten remixer sine egne sanger synes jeg det er greit med tre. En orginal mix, en radio mix (en korter variant) og noe som blir kalt for VIP mix ( variation in production). Ellers syns jeg det er kult når induviduelle artister remixer andre artister og sanger. Da syns jeg ikke det gjør noe hvor mange remixer det finnes av sangen. Så lenge det ikke er den samme artisten som har remixet tusen versjoner av en hit da

 

Hvilke artister blir du inspirert av i dag?

– Skrillex, Zomboy, Martin Garrix, Virtual Riot,  egentligt alt.

 

Scoopet ønsker NaithZirk lykke til videre, og selv sier han at vi kommer til å høre mye fra den kanten fremover.

Før så skjer, bør leserne sjekke AwsmNess og resten av låtene som er tilgjengelige på de fleste steder en måtte ønske.

Link til webside finner du her.

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

scoopet-facebook-ny