Fakta om Scoopet

Scoopet.net får stadig flere lesere, og nå er det på tide å gi en enkel innføring i hva denne websiden er. 

SCOOPET.NET.  I utgangspunktet er dette en webside som er aller mest for Rogaland, men ingen regel uten unntak.

Sølve Friestad var film- og musikkjournalist i Jærbladet fra midten av 90-tallet til 2010. Samtidig var han typograf i samme avis. Etter egen og frivillig oppsigelse i mai 2014, er scoopet.net en fulltidsjobb. Nesten hver uke er det anmeldelse av nye filmer på kino i tillegg til mye annet som ikke er like faste spalter.

 

Innhold

La oss ta en titt på kategoriene som er tilgjengelige så langt.

 

Lyden av Rogaland

LYden-av-rogaland-blde

 • Presentasjon av musikere og band fra Rogaland. Til nå er det presentasjon av 13 band, hvor sjangeren er mest i rocka landskap. Unntaket er Naithzirk med sin elektronika-musikk.
 • Link: Lyden av Rogaland

Musikk

kat-mjusik

 • Dette er en ganske bred kategori som inneholder alt fra plateanmeldelser av lokale og internasjonale artister, til allslags nyheter og liveomtaler. Blant nyere lokale artister får en anmeldelse av både Angerman og Savn, men også en forhåndsomtale av årets Musikkfest i Stavanger, og intervju av Daniel Engen
 • Link: Musikk

Film

katfilm

 • Anmeldelse av nye filmer på Blu-Ray og DVD, men også filmblogg og etter hvert en oppdatering på hva som blir gitt ut på fysisk format.
 • Link: Film

 

Blogg

katblogg

 • Trolig den bredeste lekeplassen på Scoopet.net. Her er mine personlige blogger som kan handle om personlige opplevelser, ytring om Justin Bieber, om Alf Inge Håland som hadde problem med billetter til Chelsea og Manchester City, kornsirkel på Jæren, men også blogging om ølsmaking og diverse artige klipp fra You Tube.
 • Link: Blogg

 

Intervju

katint

 • Navnet sier seg selv. Retrointervju og ferske intervju med spennende artister fra både inn- og utland. Alt fra Ingenting, Helge Torvund, Svein F. Hestvaag, Pete Johansen, Skambankt, Arild Østin Ommundsen, Poetica og Monosapiens, til Bjørn Eidsvåg, Bruce Dickinson, Egil Hegerberg, Tønes, Lenny Wolf, Nickelback, Paradise Lost, W.A.S.P. og mange flere.
 • Link: Intervju

 

Barnefilm

katbarn

 • Scoopet anmelder også barnefilm og teater i ny og ne.
 • Link: Barnefilm

 

Øl

katøl

 • Nok en kategori som sier seg selv, men denne har et par underkategorier. Scoopet.net anmelder øl, forteller hvilke ølsorter som blir best mottatt etter ølsmaking hos firma, og har flere solide innlegg fra gjesteskribent Yngvar Ørebek, som bl.a. arbeider som øldommer i tillegg til å være særdeles bereist i ølets vide verden.
 • Link: Øl

 

TV-serie

kattv

 • Her finnes over 70 anmeldelser av TV-serier, hvor noen av de eldre favorittene er The Shield, OZ og Boston Legal. Blant nyere TV-serier er The Tudors, Spartacus og The Good Wife blant flere favoritter.
 • Link: TV-serie

 

Blodfan

blodfankat

 • Til nå er det bare Roger Utsola som har vært med i spalten som er ment å presentere mennesker som rett og slett er blodfan av et eller annet. Utsola er en av Norges aller største Kiss-fans.
 • Link: Blodfan

 

Relansering Blu-ray

kattrel

 • Gamle filmer finner stadig veien til fysisk format. Gjerne i restaurert utgave på Blu-ray. Lawrence of Arabia og Mytteriet på Bounty (begge fra 1962) er fortsatt verdt et gjensyn med bedre bilde og lyd. Middelmådigheter fra Steven Seagal og Sylvester Stallone finner en også her.
 • Link: Relansering Blu-ray

 

VHS

vhs

Dette er en av de første kategoriene som ble opprettet på scoopet.net. Meningen var å presentere gamle filmer som ikke er tilgjengelig på digitale format. Til nå har det kun blitt en videokassett-anmeldelse. Kanskje det blir flere – kanskje ikke. Du kan uansett lære mye om både Prima Vera, Ivar Medås og Bette Davies, og lese om noen som er sykelig opptatt av mais.

Link: VHS

 

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Join scoopet på Facebook her.