Intervju: Planet Parker

Rogalandsbandet Planet Parker spiller Pink Floyd. Scoopet tok en kjapp prat med gitarist Arvid Enholm. 

 

Hvorfor denne forkjærligheten for Pink Floyd?

Planet Parker på Sola Kulturhus
Planet Parker i Sola Kulturhus

– Det hele begynte egentlig med en tilfeldighet i og med at undertegnede var ihuga Floyd-fan og alltid hadde hatt en drøm om å fremføre  The dark side of the Moon – live. Og når store deler av bandet også var rimelig store Floyd-fans, var de ikke vanskelige å få med på et slikt prosjekt. Dette skjedde på Sandnes Brygge i mars 2012 og for den anledningen fikk vi inn to kordamer og én saksofonist. Dette resulterte i utsolgt hus og veldig gode tilbakemeldinger, samtidig som vi hadde det utrolig moro.

Pink Floyd har en atmosfære i musikken som er helt unik, de har klart å få til en kombinasjon mellom det eksperimentelle og melodiøse samtidig som musikken er tidløs. Når vi fant ut at vi klarte å skape noe av den samme atmosfæren i Planet Parker ble det ganske naturlig å fortsette.

Det  er jo ikke sikkert vi kommer til å spille Pink Floyd for alltid, men enn så lenge så blir det i hvert fall en god del konserter fremover med dette prosjektet. 2015 blir travelt, slik det ser ut fremover med en del større spillejobber.

Akkurat nå er vi i ferd med å få de nye medlemmene varme i trøya, slik at vi blir like bra som vi var for 6mnd siden, så da passer det fint med noen litt mindre pubjobber, før vi tar de større scenene på nyåret.

 

 

Hvem er dere egentlig? 

Planet Parker poserer i Sola Kulturhus
Planet Parker poserer i Sola Kulturhus

– Vi har holdt det gående i 11år, men kun i snaut tre år med Pink Floyd på repertoaret. Så PP er et gammelt band etter hvert. Det har vært litt utskiftning av medlemmer fra tid til annen, men vi er en grunnstamme som har holdt på lenge.  Flesteparten av oss er Stavangerfolk, mens et par er i fra Sandnes.

PLANET PARKER

 • Jone Lutro 42 – Gitar og vokal
 • Ole Forus 39 – Bass
 • Roger Kvingedal 42 – Trommer
 • Arvid Enholm 39 – Gitar
 • Pål Thorstensen 37 – Saxofon
 • Hanne Sivertsen 28 – Vokal
 • Elisabeth Økland Hjelle 37 – Vokal (ny i bandet)
 • Andreas Harr 27 – Keyboards og Vokal (ny i bandet)
 • Stein Skorstad 39 – Keyboards (ny i bandet)

 

 

Roger Waters og Dave Gilmour har spilt flere solokonserter.

Velter bandnavnet seg i graven av dette, eller er solokonsertene bra?

–Synes begge gjør det meget bra for på egenhånd. Vi henter litt inspirasjon fra Solokonsertene til både Waters og Gilmour

 

Hvorfor er The Dark Side of the Moon den mest legendariske utgivelsen til Pink Floyd…eller er The Wall mest legendarisk? 

The Dark Side of the Moon er utvilsomt det beste albumet av de to, den atmosfæren som ligger i det albumet er helst spesiell. Det var en innspilling som var preget av lagspill mellom 4 personer (5 hvis man tar med Alan Parson) helt uten grenser, et album som oser av dynamikk og kreativitet. Men når det gjelder legendariske album vil jeg også trekke frem Wish You Were Here og Animals, begge de albumene er vel strengt tatt bedre enn The Wall (etter vår mening

 

Hva ville Pink Floyd sagt om de så Planet Parker live?

planet-parker-bilde1

– Oi J Ja, si det? Jeg håper og tror de ville likt det.  

 

Hva ville dere sagt om dere så Planet Parker live?

– Jeg går selv på utrolig mye konserter i distriktet, både med band som spiller originalmateriale og tributeband. Det finnes utrolig mange fete lokale band der ute, men det finnes en del crappy band også. Jeg ville nok synes at Planet Parker havnet inn under kategorien ”fett band” J

 

Hvordan i alle dager plukker dere låter til livekonsertene?

– Som sagt så står Wish you were here, Animals og DSOTM høyt i kurs hos oss, så det blir en del derfra. Men vi jobber med å få inn en del annet material også, slik at vi skal kunne variere settlistene. Vi har faktisk en del post waters låter spesielt fra Division Bell inn repertoaret også. DSOTM har vi som regel spilt i sin helhet, men vi begynner så smått å gå litt lei av den, mulig vi drar wish you were here fra A til Å neste år for markere 40 års jubileet.

 

– The Dark Side of the Moon er utvilsomt det beste albumet av de to, den atmosfæren som ligger i det albumet er helst spesiell.

 

Forsøker dere å spille låtene så identisk opp mot originalen som mulig, eller er det mulighet for egne uttrykk?

– Vi er relativt tro mot original, men det er viktig at alle i bandet får en viss kunstnerisk frihet. Jeg tror vi har funnet en fin balanse og vi drar de viktige elementene helt likt. Så det betyr f.eks at enkelte gitarsoloer er like, mens andre er fullstendig improviserte. Det samme gjelder for vokalen og saksofon. Vi liker at kordamene og saksofon kan få litt ekstra boltrerom slik at de også kan skinne litt ekstra.

 

Hvem er det viktigste medlemmet i Pink Floyd?

planet-parker-sola-kulturhus

– Det hadde ikke vært et Pink Floyd uten alle 4. DSOTM hadde f.eks aldri blitt det albumet det er uten at de hadde vært et likeverdig firkløver. Men de aller fleste spør jo egentlig hvem er den viktigste av Waters og Gilmour, siden det er de to som er de mest fremtredende. Men sannheten er at de hadde så ulike kvaliteter at det er comboen mellom dem som gjorde musikken så utrolig som den er.

 

Hva syns dere om den nye platen (The Endless River) til Pink Floyd, som trolig blir deres siste?

– Tja, for å være helt ærlig så har jeg bare spilt den et par ganger, og det finnes elementer i den som er brukende, men jeg har vel ikke blitt helt «blown away». Louder than words, som er den eneste låta med vokal er for så vidt ganske ålreit, men jeg holder vel en knapp på det materialet som kom ut fram til 1994. Må innrømme at jeg ser mer frem til neste soloalbum fra David Gilmour.

 

Kan du rangere Floyd-platene fra topp til bunn?

 

 • Wish you were here
 • The Dark Side of The Moon
 • Animals
 • The Wall
 • The Divison Bell
 • Meddle
 • The Final Cut
 • A momentary lapse of reason
 • The Piper at the gates of dawn
 • 10. Obscured by clouds
 • 11. Atom Heart Mother
 • 12. A Saucerful of Secrets
 • 13. Ummagumma
 • 14. Music from More

 

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

scoopet-facebook-ny

Legg igjen en kommentar