Ølsmaking Tjelta Eiendom

Kveldens ølutvalg var blant det mer eksklusive slaget. Ikke bare hadde vi med en Alaskan Brewing – Smoked Porter fra 2008, men helt i andre enden av smaksløken, ble det servert en forholdsvis dyr blåbærøl fra Mikkeller/Three Floyds. 

EKSKLUSIVITET I BUNN. De dyreste er ikke alltid de beste, og blåbærølet havnet på nest sisteplass. Altså var kveldens menn lite engasjerte over sure, ville og fruktige smaker. Kanskje derfor den heftige Svartekunst fra Kinn, havnet så høyt opp?

Lervig – Barley Wine har fem måneders lagring på Bourbon-fat, og ble en verdig, heftig vinner. Dette ølet har en ganske stiv pris (88,60,-), men det er verdt hver en krone. Det ble også plass til det annerkjente lille bryggeriet fra Belgia som kalles Fantôme.

Blant kveldens fine gjeng, var det mange gode uttalelser, hvor en av dem kritiserte de fleste ølene. Når Nr 16 – Småfrekk Porter ble servert, hadde han følgende å si: – Jeg kan egentlig kritisere alle ølene, for du har jo ikke akkurat brygget dem selv.

Poenget her er at akkurat denne hadde jeg brygget selv, men det visste ikke kveldens deltagere. Sånt blir det fin, fin stemning av, og til tross for at en småfin bitter IPA havnet på sisteplass, var det lite bitterhet å spore blant smakerne.

sØLve friestad – scoop@scoopmanagement.no

 

tjelta-eiendom-rating