Torden er biff

Mangel på GPS og geografi-kunnskap gjør at en kattepus blir hjemløs. Da han blir jaget av en fæl dobermankjøter, ender han opp i byens skumleste hus. 

torden1

TORDEN OG MAGI. Det er mye magi i huset til den aldrende tryllekunstneren med «skills». De fleste leketøy er på sett og vis i live, men det finnes også levende dyr. En velbebodd kanin og mus er gode venner og arbeidskollegaer med tryllekunstneren Lauritz ( som er så flink at han burde fått fritak fra kølappordning på scene i Las Vegas).

Et besøk fra hjemløs katt føles som en trussel – spesielt for kaninen (nr. 68 av 70 i sitt kull).  – Her er det adgang forbudt for alle andre, sier han. Lauritz er av en annen formening, og ønsker pus velkommen med nytt navn; Torden.

Denne belgiske animasjonsfilmen byr på magiske triks og fargerike bilder. Filmens skurk er Lauritz sin nevø som ønsker å selge huset for å tjene penger på det. Da Lauritz havner på sykehus, blir det dyrenes oppgave å redde hus og heim.

Aurora på pressevisning
Aurora på pressevisning

Torden og Magi har fin animasjon med god 3D og fargerike bilder. Europeiske animasjonsfilmer er litt annerledes og mer uDISNEYske enn andre. Filmen er ikke like snerten som for eksempel Shrek-filmene, som er en svakhet. Mangel av humor blir erstattet med mer lunefulle øyeblikk, som kanskje er en forutsigbar fordel for de minste.

Aurora på snart fire år har vært med på et par pressevisninger. Jeg likte best Kule Kryp, mens Aurora likte best denne. Utenom å prate om dette etterpå, kan en se kroppsspråket på små barn, hvor hun ikke ble utolmodig før både torden og magi var slutt.

 

karakter4

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: @SolveFriestad