Hvem spiser mais?

I det andre kapittelet om Fly er det mange som flyr. Noen flyr ganske fort, mens andre må begrense seg. Handlingsforløpet holder derimot ikke samme tempo. 

Da er set bare å fly til lekebutikken..
Da er det vel bare å fly til lekebutikken..

POSTAPOKALYPTISK VERDEN? – DVD. Fly-serien er en spin-off av Pixars Biler, og er produsert av underselskapet DisneyToon. Kanskje dette er noe av årsaken til at Fly 2 er en middelmådighet.

Det lades opp til den store maisfesten, men det er lov å spør; Hvem spiser mais? Det er nemlig ingen mennesker i denne verden som stort sett – og nesten utelukkende – består av talende fly og biler. Er dette en fargerik utgave av en postapokalyptisk verden hvor mennesket er utryddet? Hvem utvikler da drivstoff, olje og annet som disse fremkomstmidlene behøver?

I den grad det er en progressjon i filmen, handler den om racerflyet Dysty som må omskolere seg på grunn av utdatert girkassen som kan være umulig å fikse. (Kanskje de ikke skulle utryddet mennesket?). En må nesten anta at problemet med girkassen vil ordne seg, men først skal Dusty lære å slukke brann. Manusforfatter har lite peiling på hva han skal fylle spilletiden med, derfor blir det mye brannslukking, hvor nerven skal være Dustys girkasseproblem.

 

Det blir rett og slett for mye babbel og brannsnakk som ikke engang vil appellere til Brann-supportere i nedgangstider.

 

Filmskaperne har utvilsomt en forkjærlighet for brann, men det blir like interessant som fotballaget med samme navn og stor B. Den eneste moralen jeg kan se, er at brannslukkende helikopter har lite sans for et økende antall turister i naturpark! Etter min mening har de heller ikke peiling på musikksjanger. Det sies nemlig at de skal spille noe metal. Valget faller på AC/DCThunderstruck. Knallbra valg og låt, men AC/DC er ikke metal, men hard rock.

Jeg er ikke helt overbevist om at humørløs og smådøll dialog vil fungere hos ungene. Det blir rett og slett for mye babbel og brannsnakk som ikke engang vil appellere til Brann-supportere i nedgangstider. Men…skulle ungene holde seg våkne, vil de glede seg over en litt spektakulær sluttscene som var ganske imponerende.

Ungene vil trolig kose seg mer enn hva jeg gjorde, men Fly 2 vil ikke bli noen klassiker. Det vil derimot bli mange millioner i inntekt på produktplassering i filmen, som i dette tilfelle er diverse kule biler og fly som vil bli leketøy i mange tusen hjem. Akkurat det forstår jeg egentlig godt, fordi figurene er jo ganske stilige, tross alt. Og det er jo figurenes feil at manuset er så bleikt.

karakter3

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: @SolveFriestad

scoopet-facebook-ny