inviterer ensomme

Her om dagen kom jeg over en fin invitasjon på en Facebook-gruppe hvor en privatperson inviterte ensomme mennesker til middag 2. juledag.

PLASS TIL 18. – Jeg tenkte å invitere ensomme mennesker til julemiddag 2. juledag. Om du sitter alene i julen og ønsker å komme på middag, eller vet noen andre som gjør det, ta kontakt. Jeg bor på Varhaug, og pensjonister har førsteprioritet.

Scoopet ble nysgjerrig, og tok kontakt med Eva-Milana Ellingsen, som står bak invitasjonen. 34-åringen bor på Varhaug og har en sønn på 16 år, i tillegg til en hund. Nå vil hun ha flere på besøk 26. desember.

 

Hva inspirerte deg til å invitere til julemiddag?

Eva-Milana Ellingsen inviterer ensomme til middag på 2. juledag. Foto: Privat
Eva-Milana Ellingsen inviterer ensomme til julemiddag 2. juledag. Foto: Privat

– Egentlig inviterte jeg for to år siden etter å ha sett annonse fra en dame som ønsket selskap på julaften. Derfor satte jeg inn annonse hvor jeg inviterte ensomme mennesker hjem til meg på julaften.

 

Hvordan gikk det?

– Vel, det var en mann på 83 år som tok kontakt, men jeg tror han fikk kalde føtter. Selv om Stavanger Aftenblad laget en repotasje i forkant, var det ingen som møtte opp. Jeg forhørte meg ellers rundt, og fikk erfart at organisasjoner som Røde Kors også sliter med oppmøte, og det er jo trist, sier Eva, som faktisk fyller året på selveste julaften.

 

Du kan jo ikke invitere hele Rogaland.

Hvor mange har du plass til?

– Vi er en liten familie, så jeg kan dekke til 18 personer. Jeg har 23 kilo med kalkun i fryseren så det er bare å komme, sier Eva som forsikrer at hun er flink til å lage mat.

 

Hvordan har interessen vært dette året?

– I går kveld fikk jeg besøk av en alenemor med tre unger som har lyst å komme. Det var et trivelig besøk og vi gleder oss alle til et gjensyn på 2. juledag.

 

Eva skulle ønske at enda flere tok kontakt, og spesielt enslige pensjonister er velkommen.

Hva vil du si til de som ikke helt tør å ta kontakt om de vil bli med? 

– Jeg forstår at det kan være vanskelig å ta kontakt, men ikke tenk på det, bare gjør det. Jeg er ikke dømmende mot noe eller noen, og jeg er veldig klar for å ta imot de som ønsker å komme. Det er nok ikke alle som tør innrømme at de faktisk er ensomme og noen vil kanskje ikke være til bryderi for andre, men de er ikke til bryderi for meg, avslutter Eva.

 

De som ønsker å bli med i et trivelig selskap 2. juledag kan ta kontakt her: eva@milana.no

 

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

scoopet-facebook-ny