Reisen til julestjernen

Det var på tide med nyinnspilling av dette klassiske eventyret som mange har kjært. For min del har jeg ingen nære forhold til originalen med Hanne Krogh, men jeg fikk sansen for denne. 

REISEN TIL JULESTJERNEN. Filmen ble satt opp på kino før juletider i 2012 men gitt ut på DVD i 2013. Vi møter en overspillende Brit Elisabeth Hagensli som kjefter på den foreldreløse og søte Sonja som ikke enda har fått med seg at ulønnet barnearbeid er ulovlig. Sonja syns allikevel tilværelsen er så pass kjip at hun stikker av.

reisen-til-julestjernen-2

Flukten fører henne til kongens slott, hvor greven og heksa er i gang med årets konspirasjon. De to er årsaken til at kongens datter forsvant for mange år siden, og dette året er siste sjanse til å finne henne.

Sonja blir godt mottatt hos kongen og ønsker å lete etter datteren. Så skjer, og Sonjas reise blir en eventyrlig historie hvor idyllen trues av både greve og heks.

Regissør Nils Gaup (Veiviseren) står bak en fin, visuell opplevelse. Vinterlandskap, kostymer, nordavind, småfolk og spesielt Vilde Zeiner som Sonja fungerer godt. Minuset er den stive, støle og kunstige bjørnen som blir småfalsk i forhold til andre gode effekter.

Dette er allikevel en god nyinnspilling som vil bli et kjært gjensyn i desember.

karakter5Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter. @SolveFriestad