Mikkeller best og verst

Den siste ølsmakingen for firma i desember bød på en heftig rekke med godt øl. I desember måned var det ellers på sin plass å presentere mørke hemmeligheter for smakerne. I tillegg var det tid for blindtest av tre øl, hvor et var hjemmelaget. 

Kveldens mest likte øl
Kveldens mest likte øl

MIKKELLER TOPP OG BUNN. Kveldens smakere bestod av menn, hvor noen hadde mer erfaring med øl enn andre. Mikkeller Polly og Tjøtta Bryggs Malt Inferno ble taperne, mens de andre ølene kun skilte et eller få poeng. Polly er en helt spesiel sur Imperial Stout som blir tappet på 1,5 liters flaske. Min personlige mening er at ølet er noe udefinerbart, og at det faller mellom to stoler, eller sjangre om du vil.

Mikkeller George Vs. Brian (lagret på Tequila-fat) er både svindyr og svingod. En flaske 0,33 koster rundt 120 kroner på Vinmonopolet, men den ble også kveldens vinner. Fantome Printemps og Rogue Ales Mocca Porter ble godt likt blant de fleste, og det var ellers gledelig å se at Amundsen sin Oceans IPA kom høyt opp. Dette er nemlig en frisk og god IPA fra Oslo-bryggeriet.

Det lokale ølet fra Tjøtta Brygg fikk en dårlig start da ølet viste seg å være ekstremt hissig ved åpning, og var et av tre øl som ble servert i en blindtest. Selv om det ikke var noen deltagere fra Island, er jeg sikker på at et par personer fikk relasjoner til Islandsk lava. Ølet ble dermed ødelagt før det ble servert. I ettertid kan det sies at Malt Inferno er langtfra perfekt, og jeg hadde gitt det 3 av 6 mulige. En fascinerende tanke om appelsinskall og cognac ble bare nesten vellykket. Sluttresultatet er en litt for sterk aroma av appelsin, marspian og egentlig bare litt for lite nyansert aroma generelt.

sØLve Friestad – scoop@scoopmanagment.no

protan-desember-øl